H βραδυφλεγής βόμβα που ακούει στο όνομα Τζόι Ντόρσεϊ «έσκασε» στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και οι μόνοι που δεν ξαφνιάστηκαν είναι οι παράγοντες των «ερυθρόλευκων», αλλά και όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα…

Το «δεν αντέχω, φεύγω» που ξεστόμισε ο Αμερικανός με τη λήξη του αγώνα με την Ζαλγκίρις προκάλεσε έκπληξη όσον αφορά το timing, αλλά δεν ήταν κίνηση που ήρθε από το πουθενά.

Στον έναν περίπου χρόνο που ο Ντόρσεϊ βρίσκεται στον Ολυμπιακό, έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά, τέτοια που όλοι είχαν αντιληφθεί πως είχαν να κάνουν με μια ιδιάζουσα περίπτωση που κάποια στιγμή στο μέλλον θα έκανε το «μπαμ»…

Αλλοι κάνουν λόγο για «ιδιόρρυθμο παιδί», άλλοι υποστηρίζουν πως τα «ψυχολογικά του είναι αυτά που δημιουργούν τα ζητήματα», αλλά η ουσία είναι πως η έκρηξη δεν ήταν έκπληξη.

Τα `κανε και στον Ιβκοβιτς

Ο Ντόρσεϊ δεν ξεκίνησε φέτος να παρουσιάζει αυτά τα προβλήματα και είναι λάθος όσοι πιστεύουν ότι το κακό ξεκίνησε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο… Η αρχή έγινε επί Ντούσαν Ιβκοβιτς, με τη διαφορά ότι οι νίκες ήταν αυτές που «κάλυπταν» ακόμη κι αυτά τα βαριά περιστατικά…
Το SentraGoal είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τρεις τουλάχιστον φορές την περσινή σεζόν ο Ντόρσεϊ δημιούργησε προβλήματα στον προπονητή του, αρνούμενος αρχικά να κάνει προπόνηση!

Το «θέλω τη μαμά μου»!

«Δεν αισθάνομαι καλά, δεν μπορώ να προπονηθώ» έλεγε χαρακτηριστικά στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, συμπληρώνοντας μάλιστα πως αισθάνεται μακριά από την οικογένειά του και τη μητέρα του και πως αυτό δεν ήταν σε θέση να το αντέξει!

Ο Ολυμπιακός πολλές φορές προσπάθησε να βρει λύση στο ζήτημα και είναι χαρακτηριστικό ότι επιχείρησε να φέρει τη μητέρα του στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ προκειμένου να βρεθεί κοντά στον γιο της και να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και επομένως το πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ, με τη διαφορά ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διαχειριστούν την κρίση, έχοντας σύμμαχο τα πολύ θετικά αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις του Αμερικανού που αισθανόταν απαραίτητος στην ομάδα.

Γιατί ανανεώθηκε το συμβόλαιό του;

Υπήρχαν στιγμές που οι συμπαίκτες του, αλλά και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πίστευαν ότι ο Ντόρσεϊ έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, πέραν βεβαίως του περίεργου του χαρακτήρα, και όπως ήταν φυσικό η συμπεριφορά του αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης στα αποδυτήρια.

Αυτή η συμπεριφορά ήταν βεβαίως γνωστή στους διοικούντες και γι αυτό πολύ εξεπλάγησαν το καλοκαίρι, όταν οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο και μάλιστα για δύο χρόνια με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες δολάρια! Ενδεχομένως η διοίκηση των πρωταθλητών να πίστευε πως ο Ντόρσεϊ θ' αλλάξει, αλλά βεβαίως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό…

Το… προφητικό status στο facebook

Η στάση του Αμερικανού δεν άλλαξε και επί Μπαρτζώκα, υπήρξαν ανάλογα προβλήματα, με αποκορύφωμα βέβαια την αναστάτωση που δημιουργήθηκε πρόσφατα μετά την ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Η ζωή μου: Κανένας δεν θα μπορούσε να μου πει ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι η ζωή μου θα ήταν τόσο αγχώδης. Θα άφηνα την φήμη, τα λεφτά, τα πάντα για… "Οικογένεια πάλι μαζί", "Οι αγαπημένοι εδώ", "Κάποιον να μιλήσω", "Να ξημερώσει", "FoodStamps" (σ.σ. φιλανθρωπικό πρόγραμμα στην Αμερική με αυτό το όνομα), "Redlight-Greenlight", "Hiding-Ghost-Skee" (παιδικά παιχνίδια)...», ανέφερε χαρακτηριστικά στο status του και μπορεί βεβαίως ο Ολυμπιακός να διέδιδε πως η ανάρτηση του Ντόρσεϊ αφορούσε οικογενειακό ζήτημα, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις δεν τους δικαιώνουν…

Οριστικό το φινάλε

Στον Ολυμπιακό εκτιμούν πως ο Ντόρσεϊ είναι ικανός να ζητήσει «συγγνώμη» και να `χει την απαίτηση να επιστρέψει στην ομάδα, αλλά μετά το χθεσινό περιστατικό, αλλά και τα όσα έγραψε στο facebook, θεωρείται «τελειωμένος».

Ο Αμερικανός επιτέθηκε στους συμπαίκτες, αλλά και τον προπονητή του και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι σήμερα να επιστρέψει στις προπονήσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

Είναι δεδομένο ότι οι Αγγελόπουλοι θα προχωρήσουν στη λύση του συμβολαίου του και σε συνεργασία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα προσπαθήσουν να βρουν έναν αντίστοιχο Αμερικανό με παρόμοια χαρακτηριστικά παιχνιδιού.

Πηγή: Goal