Ο Τζόι Ντόρσεϊ ήταν μία βραδυφλεγής βόμβα που κάποια στιγμή θα... έσκαγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Εμοιαζε θέμα χρόνου και οι «ερυθρόλευκοι» το ήξεραν καλύτερα από τον καθένα, καθώς είχαν πλήρη εικόνα του χαρακτήρα του.

Πέρυσι ο Αμερικανός έδωσε πολλές αφορμές, υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής σε περιστατικά που κάποια έγιναν γνωστά και κάποια άλλα όχι. Κι όμως, το μεσημέρι της 4ης Αυγούστου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Τζόι Ντόρσεϊ για άλλα δύο χρόνια με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες δολάρια.

Οι Πειραιώτες πίστεψαν πως μπορούν να βάλουν χαλινάρια στον θηριώδη σέντερ και να τον κάνουν να αισθανθεί μέλος μίας μεγάλης παρέας. Μεγάλο λάθος κι όπως φάνηκε έμοιαζε θέμα χρόνου να αποδειχθεί. Τα πρώτα αρνητικά δείγματα φάνηκαν από τις πρώτες καλές εμφανίσεις του Ντόρσεϊ με τη φανέλα του Ολυμπιακού την περσινή χρονιά. Ξαφνικά ο Αμερικανός υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και απέκτησε έναν... αέρα που δεν δικαιολογούνταν.

Πάντα ήθελε να είναι το κέντρο της προσοχής και επιθυμούσε συνεχώς να τραβά τα βλέμματα. Συνήθως το πετύχαινε με διάφορες ανώριμες για την ηλικία του κινήσεις εκτός παρκέ. Ολα έδειχναν πως το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ολυμπιακός θα τον τιμούσε για την παρουσία του και τη σημαντικότατη βοήθεια στην κατάκτηση των δύο τροπαίων και οι δυο πλευρές θα έλεγαν «αντίο».

Παρ' όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο του έκαναν πρόταση για να παραμείνει, αλλά τον περίμεναν και για περισσότερο από ενάμιση μήνα. Ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του ήταν να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ αλλά και σε αυτό το κομμάτι φάνηκε να μην έχει γνώση των δυνατοτήτων του. Θεώρησε υποτιμητικό να λάβει μέρος στο σάμερ λιγκ κι έτσι απέτυχε σε όποια προετοιμασία ομάδας έλαβε μέρος.

Επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αλλά ξαφνικά παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα. Ο θηριώδης σέντερ πίστεψε πως πέρα από ένας εξαιρετικός αμυντικός είναι και πολύ καλός επιθετικός και παράλληλα μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα στο παρκέ. Μπέρδεψε τον ρόλο του, αποπροσανατολίστηκε και συν τοις άλλοις δεν φάνηκε ιδιαίτερα συνεπής στο αμυντικό κομμάτι.

Ενα χαρακτηριστικό τού πώς σκέφτεται ο Ντόρσεϊ ο χθεσινός δημόσιος διάλογός του στο Facebook, που σε κάποιο σημείο ο Αμερικανός αναφέρει πως θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά για να μείνει στην ομάδα, σαν να κάνει χάρη στον πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Τα περιστατικά που σημάδεψαν τη θητεία του

*Λίγο μετά το τέλος του περσινού τελικού Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Τζόι Ντόρσεϊ ξεσπά για πρώτη φορά... «Από εδώ και στο εξής κανένας σεβασμός στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Απόψε είχαν πρόθεση να με χτυπήσουν και να με βγάλουν εκτός αγώνα. Εχω πλήρη συναίσθηση όσων λέω. Κανένας σεβασμός στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Περιμένω πώς και πώς να τους αντιμετωπίσω ξανά».

* Το δεύτερο σοβαρό περιστατικό συνέβη στο δεύτερο ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκα στην Τοσκάνη κόντρα στη Σιένα. Οι οπαδοί των Ιταλών σε ένα τάιμ άουτ έφτυσαν τον Ντόρσεϊ και του πέταξαν αντικείμενα με συνέπεια ο θηριώδης σέντερ να βγει εκτός εαυτού. Στην αρχή άνοιξε διάλογο και λίγο έλειψε να ανέβει στην εξέδρα, ενώ μετά το τέλος βημάτιζε νευρικά έξω από το γήπεδο παρέα με τον Μίλαν Τόμιτς για να ηρεμήσει. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος ήρθε έτσι απλά και με έφτυσε στο πρόσωπο. Δεν τον είδα καν, απλά περπατούσα και με έφτυσε. Θα μιλήσω με τη μητέρα μου, μόνο αυτή μπορεί να με ηρεμήσει» δήλωσε ο Ντόρσεϊ.

* Στα τρίτο παιχνίδι για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 ο Ολυμπιακός παίζει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και μόλις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ντόρσεϊ προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τον τραβά στον πάγκο. Υπήρξε μικρό επεισόδιο ανάμεσα στους δύο με τον προπονητή του Ολυμπιακού να λέει μετά το τέλος: «Πρέπει να μιλήσω μαζί του για κάποια πράγματα. Δεν έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

* Τα χαράματα της 30ής Αυγούστου ο Τζόι Ντόρσεϊ «χτυπά» από το Καρπενήσι και μέσω Facebook. Με ένα καταθλιπτικό status από το... πουθενά κάνει άνω κάτω τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» κινητοποιούνται άμεσα για να λύσουν το πρόβλημα.

* Το τελευταίο «χτύπημα» του Αμερικανού ήρθε λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τη Ζαλγκίρις όπου ο ίδιος θέλησε να δημοσιοποιήσει τα προβλήματά του με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο. Προτίμησε να κάνει το... κομμάτι του μπροστά στους δημοσιογράφους, ψάχνοντας για τη μεγάλη έξοδο με ανώριμο και αντιεπαγγελματικό τρόπο.

Πηγή: Goal