Υπερηχητικός και σφριγηλός
Τι Μιλάνο, τι Βιτόρια. Ο Ολυμπιακός, που σκόρπισε ανησυχίες στο ΣΕΦ, μακριά από αυτό εξασφάλισε την πρόκρισή του στους «16» της Ευρωλίγκα με επιβλητικές εμφανίσεις. Η μία καλύτερη από την άλλη. Και το σημαντικό είναι ότι η απόδοσή του δεν έχει πιάσει ακόμη ταβάνι. Απεριόριστες είναι οι δυνατότητές του, από ένα σύνολο που βγάζει ενέργεια κι έχει σύμμαχο τον χρόνο.
Τόσο στο Μιλάνο όσο και χθες, στο άλλοτε «κατηφορικό» γήπεδο της Κάχα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν το φετινό τους τρισδιάστατο στίγμα. Ταχύτητα, εκρηκτικότητα, τρίποντο. Στοιχεία αναβαθμισμένα σε σχέση με την περυσινή ομάδα.
Αν σε αυτά προστεθεί και το θετικό πρώτο δείγμα γραφής του Πάουελ, τότε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει το δικαίωμα να στοχεύει ψηλά. Χθες, ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν έτοιμος ν' αντικαταστήσει στο τρίτο λεπτό τον νεοφερμένο Αμερικανό με τον Χάινς και ακύρωσε την αλλαγή μόλις ο Πάουελ πέτυχε το πρώτο του καλάθι.
Η ψυχολογία του ανέβηκε αμέσως και η προσφορά του τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα δικαίωσε τον Μπαρτζώκα που τόνισε ότι «θα μας βοηθήσει ο παίκτης αυτός». Ενδεχομένως ο Πάουελ να κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να ξεχάσει γρήγορα τον Ντόρσεϊ.
Ο Σπανούλης άλλωστε ξέρει να αξιοποιεί ιδανικά τους ψηλούς και χθες από τις 21 ασίστ του Ολυμπιακού οι οκτώ ήταν δικές του σε 25' συμμετοχής. Δεν υπήρχε άλλωστε λόγος να παίξει και περισσότερο, αφού οι πρωταθλητές, που έκτισαν από νωρίς μία διαφορά, τη διεύρυναν με την πάροδο του χρόνο, με οποιοδήποτε σχήμα.
Αυτές οι νίκες έδωσαν τεράστια αυτοπεποίθηση, ειδικά στους νεαρούς παίκτες και στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να φλερτάρει πλέον και με την πρώτη θέση του ομίλου.
Το «ερυθρόλευκο» μήνυμα
Η εμφατική νίκη του Ολυμπιακού στη Βιτόρια δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που σφράγισε την πρόκριση της ομάδας στο Τop-16, αλλά ένα ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι «ερυθρόλευκοι» σε όλους τους «μνηστήρες» της φετινής Ευρωλίγκα.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι δυνατοί, πιο ποιοτικοί από ποτέ και όποιος θέλει να τους πάρει το στέμμα θα πρέπει πρώτα να τους νικήσει... Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε πλήρως τη μίνι αγωνιστική κρίση και πλέον αποδίδει εκπληκτικό μπάσκετ. Η Κάχα Λαμποράλ δεν είναι καμία ομαδούλα της σειράς και επιπροσθέτως διαθέτει εξαιρετική έδρα.
Πριν από δύο εβδομάδες διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 80-69, αλλά χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός την έκανε σμπαράλια, καθώς από το πρώτο κιόλας λεπτό παρουσιάστηκε σοβαρός, συγκεντρωμένος και έβγαλε στο παρκέ μπόλικη ενέργεια. Δεν συγχώρησε τα λάθη των Βάσκων, σκόραρε με όλους τους τρόπους και μετέτρεψε ένα μεγάλο παιχνίδι σε... περίπατο. Το δεύτερο διπλό στην Ευρωλίγκα δείχνει ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός γνωρίζει τον τρόπο και έχει τη δυναμική για να πάρει αυτό που θέλει σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται.
Πέρυσι τέτοια εποχή οι Πειραιώτες δεν είχαν νίκη εκτός έδρας και ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα με μόλις ένα διπλό, αυτό στην έδρα της Νανσί. Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός των τελευταίων εβδομάδων μοιάζει να μην... καταλαβαίνει αν παίζει εντός ή εκτός έδρας κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για μία ομάδα που θέλει να μείνει στην κορυφή.
Ο Τζος Πάουελ, που βρίσκεται στην ομάδα μόλις ένα δεκαήμερο, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και όσο περνά ο καιρός θα μαθαίνει καλύτερα τους συμπαίκτες του και τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση πολύ νωρίς και έδωσε στον Ολυμπιακό επιπλέον λύσεις.
Πηγή: Goal
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος