Ας ξεκινήσουμε από ένα δεδομένο... Ο άνθρωπος που εκτέλεσε την Καντού σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος...

«Το καταλαβαίνεις αυτό με πολλούς τρόπους» λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αν και προερχόταν από ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα, το NCAA, όπου ο χρόνος των επιθέσεων ήταν 35'', ήρθε στην Ευρώπη και προσαρμόστηκε αμέσως. Δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστες μέρες για να μπει στο πνεύμα.

Στην προπόνηση δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να μην καταλάβει τι ζητάει ο προπονητής του από αυτόν στις ασκήσεις, όπου συνήθως σε αυτές οι προπονητές σπάνε τα επιθετικά Plays σε κομμάτια ώστε να γίνει πιο σαφές τι ζητάνε και να κάνουν τη διαδικασία πιο ευχάριστη.

Τέλος, οι άνθρωποι που είναι δίπλα του προθέτουν ότι στο σκάουτινγκ ο Μάικ είναι ένας άνθρωπος που συνεχώς ρωτάει. Ακόμα κι αν ο προπονητής παραδώσει όλα τα στοιχεία του αντιπάλου στο χέρι, ο Μάικ, προσέχοντας κάθε σημαντική κι ασήμαντη λεπτομέρεια, ρωτάει συνεχώς για να είναι πιο ενημερωμένος κι έτοιμος για αυτό που θα πρέπει να κάνει.

Ολα αυτά δείχνουν ότι το παιδί έχει πολύ υψηλό δείκτη IQ. Αφού αυτό βγαίνει από το στόμα ενός προπονητή, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε. Από τη στιγμή όμως, που ο Μπράμος είναι έξυπνο παιδί, καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του.

Και δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε που ο Μάικ αισθάνθηκε ότι μέσα στην τούρλα των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων υπήρξε μία υποψία αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του. Δεν το έβαλε κάτω διότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

«Είναι ένα καταπληκτικό παιδί με απίστευτες δυνάμεις. Δουλεύει σαν σκύλος και είναι συνεργάσιμος μέχρι... αηδίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει ό,τι του ζητήσει ο κόουτς. Είτε αυτό είναι μη σουτάρει ποτέ είτε είναι να κάνει 100 σουτ σε ένα ματς. Εχει απίστευτη νοοτροπία» προσθέτει με τη σειρά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, που συνεργάστηκε με τον Μπράμος στον Περιστέρι.

Από τη στιγμή που γνώρισε την αμφισβήτηση ο Μπράμος δεν τον πήρε από κάτω. Εξάλλου, καταλάβαινε κι αυτός, όπως κι αυτοί που τον αμφισβητούσαν, ότι δεν επρόκειτο για μία δεδομένη άποψη, αλλά τα απόνερα μίας καταιγίδας αρνητικών αποτελεσμάτων που παρασύρουν τα πάντα.

Ο Μπράμος μίλησε με ανθρώπους δικούς του, εξωτερίκευσε τις σκέψεις του και επέστρεψε δυνατός. Μάλιστα, όπως είπε κι ο ίδιος, διόρθωσε και τη μηχανική του στο σουτ για να επιστρέψει με δύο μεγάλα παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ αλλά και στην Καντού όπου έβαλε τη σφραγίδα του.

Πηγή: Goal