Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι εμφανίσεις του Παπανικολάου στην Euroleague έχουν εντυπωσιάσει τους Αμερικάνους και δη τους Τρέιλ Μπλέιζερς, οι οποίοι το καλοκαίρι απέκτησαν τα δικαιώματα του παίκτη από τους Νικς. Ετσι όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας του Πόρτλαντ, η τοπική ομάδα του NBA σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει την επόμενη περίοδο στο δυναμικό της τον 22χρονο φόργουορντ.

Στο ρεπορτάζ, μάλιστα, επισημαίνεται πως οι Αμερικανοί έχουν εντυπωσιαστεί από τα κατορθώματα του παίκτη ειδικά στα τρίποντα, όπου αρχικά οι αναλυτές τον θεωρούσαν αδύναμο. Ετσι με δεδομένο το 63,6% στα τρίποντα στη φετινή Euroleague είναι λογικό, οι άνθρωποι του Πόρτλαντ να έχουν εντυπωσιαστεί με τα κατορθώματα του Παπανικολάου, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό ως το καλοκαίρι του 2014, ωστόσο προβλέπεται ειδικός όρος για το ΝΒΑ.

Με δεδομένη, λοιπόν, την τεράστια βελτίωση στο σουτ ο «Παπ» δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να υλοποιήσει το «American Dream».

Πηγή: sentragoal.gr