Facebook Pixel Tovarishch Φώτης
| 2012-12-23 12:28:00

Tovarishch Φώτης

 Tovarishch Φώτης

Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν πριν από μία εβδομάδα, αλλά οι λεπτομέρειες του συμβολαίου διευθετούνται ακόμα και τώρα. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται τόσο από την Ρωσία όσο και από το Μπιλμπάο, ο Φώτης Κατσικάρης είναι ήδη προπονητής της εθνικής Ρωσίας με μοναδική εκκρεμότητα την υπογραφή του τελικού συμβολαίου και την ανακοίνωση πιθανώς μέσα στο επόμενο διήμερο.

Από την πλευρά των Ρώσων συναδέλφων γίνεται γνωστό ότι η ομοσπονδία της χώρας αναζητά την κατάλληλη ημέρα για να προβεί σε επίσημη δημοσιοποίηση διότι υπάρχει μία λεπτομέρεια η οποία θα πρέπει να διευθετηθεί από το Μπιλμπάο: το συμβόλαιο με την ομάδα της χώρας των Βάσκων.

Είναι γνωστό ότι ο κανονισμός του ισπανικού πρωταθλήματος απαγορεύει σε προπονητή να δουλεύει σε σύλλογο της ACB και παράλληλα σε εθνική ομάδα.

Το... τρικ είναι συγκεκριμένο, τύποις η Μπιλμπάο μπορεί να διακόψει το συμβόλαιο με τον προπονητή μέχρι τον Σεπτέμβριο και να το θέσει σε ισχύ ξανά στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο ιδιοκτήτης της Μπιλμπάο προσπαθεί να βρει οδό προκειμένου να μην υπάρξει κόντρα με την ισπανική ομοσπονδία, αλλά και τους υπολοίπους συλλόγους. Εκεί εντοπίζεται το τελευταίο εμπόδιο, το οποίο καθυστερεί την επίσημη ανακοίνωση. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, η φόρμουλα έχει βρεθεί και γι' αυτό και το θέμα έκλεισε.

Συνεργασία αλά... Μπλατ; Παρών ο Κιριλένκο

Το μοναδικό που δεν γνωρίζει καμία από τις δύο πλευρές απόλυτα, είναι η διάρκεια του συμβολαίου. Ακούγεται για τετραετή συμφωνία, κάτι που διαψεύδεται όμως από την ρωσική ομοσπονδία η οποία μιλά για, καταρχάς, μονοετές συμβόλαιο, στην συλλογιστική της συνεργασίας με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Η ρωσική ομοσπονδία επέλεξε τον Φώτη Κατσικάρη για την θέση του επικεφαλής προπονητή με την διαβεβαίωση προς τον Έλληνα κόουτς ότι δεν θα  έχει διαρροές στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας καθώς τόσο ο Κιριλένκο όσο και ο Σβεντ δεσμεύτηκαν ότι θα ακολουθήσουν την αποστολή της εθνικής.

Η πρώτη προβεβλημένη θέση τεχνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έκλεισε, με έναν δικό μας άνθρωπο να παίρνει την δουλειά. Απομένει η Ισπανία να αναζητά κόουτς και η Ελλάδα όπου βεβαίως αναζητούμε "βοηθό" για το... μεγάλο προπονητή.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags