Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός επί Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μας είχε συνηθίσει σε αλλαγές παικτών μεσούσης της σεζόν.
 
Τα προηγούμενα 13 χρόνια οι «πράσινοι» έκαναν κατά καιρούς μεταγραφές είτε ενίσχυσης της ομάδας είτε για να καλύψουν προσωρινά κάποιον τραυματία. Εξαίρεση είχε αποτελέσει η περίπτωση του Αμερικανού φόργουορντ Τρέισι Μάρεϊ τη σεζόν 2004-05, ο οποίος είχε ικανοποιήσει, αλλά ο Ζοτς τον αντικατέστησε με τον συμπατριώτη του και σέντερ Λόνι Μπάξτερ, επειδή η ομάδα είχε ανάγκη από ψηλό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν η προσωρινή αντικατάσταση του τραυματία τότε Ντέγιαν Τομάσεβιτς (μέση) με τον Μπράντον Χάντερ τη σεζόν 2005-2006 ή η προσθήκη του Μίλος Βούγιανιτς στα μέσα της σεζόν 2006-07. Πιο πρόσφατη (2009-10) ήταν η απόκτηση του Σλοβένου φόργουορντ Γιούρι Γκόλεματς για δύο μήνες στις αρχές τις σεζόν, προκειμένου να αντικαταστήσει τον τραυματία Κώστα Τσαρτσαρή, ενώ στα μέσα της σεζόν ο «Τσάρτσα» είχε τραυματιστεί εκ νέου με αποτέλεσμα να αποκτηθεί ο Μάρκους Χάισλιπ. Τη φετινή σεζόν με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο τιμόνι, με το μπάτζετ του Παναθηναϊκού εξ αρχής να είναι προσεγμένο έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τρεις αποχωρήσεις παικτών (Κίτσεν, Πάνκο, Αρμστρονγκ) και τρεις μεταγραφές (Μπανκς, Γκιστ, Καπόνο), ενώ εκκρεμεί και η περίπτωση απόκτησης ψηλού για να αντικαταστήσει προσωρινά τον Σχορτσανίτη.
 
ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΡΕ- ΔΩΣΕ
 
ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΠΑΝΚΣ
Στη Μακάμπι Ρισόν ο Ντέργουιν Κίτσεν ήταν ο σταρ της ομάδας. Μάλιστα μόλις αποχώρησε, οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να μειώσουν (!) τις τιμές των διαρκείας. Οι «πράσινοι» τον ενέταξαν στο δυναμικό τους, ενώ έπρεπε να δώσουν το... κατιτίς τους (200.000 δολάρια, μπάι άουτ) στην πρώην ομάδα του. Ο Αμερικανός γκαρντ -όντας άπειρος σε αυτό το επίπεδο- αποκτήθηκε για να αποτελέσει στήριγμα στον Διαμαντίδη. Αν και φιλότιμος, ξεπέρασε την πίστωση χρόνου που του είχε δοθεί, ενώ η προσθήκη του Μάρκους Μπανκς δεν τον... έβαλε στην πρίζα προκειμένου να γίνει καλύτερος και έτσι αποχώρησε με προορισμό την Τσεντεβίτα.
 
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΕ ΡΙΣΚΟ
Οι συστάσεις έκαναν λόγο για έναν παίκτη που προσφέρει ουσία και θέαμα. Αναφερόμαστε στον Χίλτον Αρμστρονγκ, ο οποίος αποκτήθηκε για να πράξει τα παραπάνω, αλλά και για να αποτελέσει ασπίδα στην αμυντική λειτουργία της φροντ λάιν. Μοναδικό του «αγκάθι» ήταν το γεγονός ότι δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε πρωτάθλημα που παίζει ρόλο η τακτική. Αυτός ήταν και ο μεγαλύτερος παράγοντας για να πει «αντίο». Απαντες είχαν να πουν στην ομάδα ότι ο Αμερικανός σέντερ ήταν δουλευταράς στην προπόνηση, αλλά στο παρκέ έδειχνε να μην μπορεί να επικοινωνήσει.
 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΣΟΥΤ, ΟΕΟ;
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Παναθηναϊκός «φώναζε» ότι έχει πρόβλημα στο μακρινό σουτ προκειμένου να σπάσει τις αντίπαλες άμυνες ζώνης και όχι μόνο. Ετσι η απόφαση πάρθηκε και οι «πράσινοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους τον Τζέισον Καπόνο, που είχε τη φήμη του «μπόμπερ». Μέχρι να πατήσει το πόδι του στην Αθήνα για... καλή τύχη της ομάδας ο Μάικ Μπράμος αποτέλεσε από το πουθενά τον σουτέρ των «πρασίνων», με σημείο αναφοράς τα 7/11 τρίποντα που είχε κόντρα στην Καντού.
 
ΤΟ TRADE ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ
Ο Αντι Πάνκο ήρθε στην Ελλάδα ως ο πρώτος σκόρερ και MVP της ACB. Οι συμπαίκτες του είχαν να λένε για την εξυπνάδα του. Ωστόσο παρά τα 35 του χρόνια δεν είχε αγωνιστεί άλλη φορά στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός φόργουορντ έδειξε αστάθεια στα παιχνίδια του, ενώ στον τομέα της άμυνας δεν ήταν και η καλύτερη λύση. Μάννα εξ ουρανού απετέλεσε το trade που έγινε με τη Μάλαγα για τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος το καλοκαίρι είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό, αλλά ο «Αρτζι» είχε προτιμήσει τον Στέφαν Λάσμε.
 
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ
Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού δεν έχουν τελειώσει, καθώς ο τραυματισμός του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (ολική ρήξη στο πέλμα) έβαλε σε σκέψεις το τεχνικό επιτελείο προκειμένου να αποκτηθεί ένας σέντερ με δύο μήνες συμβόλαιο, ώστε να μπορέσει να αντικαταστήσει προσωρινά τον «Σόφο», καθώς ο τραυματισμός του είναι ύπουλος και δεν είναι βέβαιο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που κοντοζυγώνει ο μαραθώνιος του Top-16.

Πηγή: Sday.gr