Facebook Pixel Ο ισχυρότερος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!
| 2013-01-05 16:43:00

Ο ισχυρότερος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Ο ισχυρότερος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταχωρήσει, δίχως συζήτηση, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ως τον αθλητικό παράγοντα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο άθλημά του στην ιστορία των ελληνικών σπορ. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Διότι δεν γεννάται ζήτημα, o σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι ο πιο δυνατός παράγοντας που εμφανίστηκε ποτέ σε ομαδικό άθλημα στη χώρα, τουλάχιστον στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών της ζωής της. Κι επειδή αυτή τη δύναμη, που ξεπερνά αυτές των απολυταρχικών καθεστώτων, την επιδεικνύει και τη διατηρεί στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, είναι βέβαιο ότι ο 73χρονος παράγοντας θα παραμείνει αξεπέραστος. Διότι όπως και το τελευταίο τεύχος της ιστορίας του αποδεικνύει, αυτό με την πρόσληψη κάποιου Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος τούτες τις μέρες φανερώνεται στα μάτια μας σαν την ιταλική έκδοση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Βασιλακόπουλος έχει την «πετάει ο γάιδαρος» πειθώ. Εχει αυτή τη δύναμη. Αρκεί να πει ότι «πετάει ο γάιδαρος» για να τον δούμε όλοι οι Ελληνες που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να πετά. Διότι μας πείθουν ότι πετά. Μας τον δείχνουν να πετά, να κουνά τα φτερά του, να φτερουγίζει.
Δεν μπορεί να υπάρξει νοήμων παρατηρητής του αθλητισμού που να αμφισβητήσει το μέγεθος της προσφοράς του Βασιλακόπουλου στο μπάσκετ. Δεν μπορεί όμως και να μην αμφισβητήσει μια σειρά από επιλογές του. Δεν μπορεί να μην του χρεώσει ένα μερίδιο ευθύνης για τον σημερινό ξεπεσμό του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι όμως βέβαιο ότι ο οποιοσδήποτε, είτε τον συμπαθεί είτε όχι, είτε τον αντιλαμβάνεται ως επιτυχημένο είτε όχι, είτε αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της δράσης του και αμφιβάλλει σχετικά με το αν υπηρετεί ή όχι το ουσιαστικό συμφέρον του αθλήματος είτε όχι, οφείλει να υποκλιθεί μπροστά στο μέγεθος της δύναμης που έχει συγκεντρώσει πάνω του ο πιο ισχυρός αθλητικός παράγοντας που εμφανίστηκε ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα.

Αυτό που έχει κάνει εσχάτως με τους προπονητές, δηλαδή όλος αυτός ο βάρβαρος χειρισμός της αποκαθήλωσης του Ηλία Ζούρου και η πρόσληψη ενός προπονητή που δεν γκουγκλάρεται εύστοχα αν δεν γράψεις τουλάχιστον ολόκληρο το μικρό του όνομα και το μισό επώνυμό του, θα καταταγούν ανάμεσα στα μεγαλεία, δηλαδή στην top λίστα των «πετάει ο γάιδαρος - πετάει» κινήσεων του Βασιλακόπουλου, διότι συμβαίνουν στην 2012 εποχή, στην εποχή που αμφισβητούνται τα πάντα στην Ελλάδα.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags