Facebook Pixel Hall of Fame και Hall of Absence
| 2013-01-11 15:02:00

Hall of Fame και Hall of Absence

Hall of Fame και Hall of Absence

Χαμός, χαμός, χαμός. Απίστευτη η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Νίκου Γκάλη. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων Hall of Famer του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame για το 2013. Στη λίστα των υποψηφίων μπασκετμπολιστών εκτός ΗΠΑ βρίσκονται πολύ μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου μπάσκετ, με τους οποίους θα «αναμετρηθεί» ο Γκάλης, όπως ο Βλάντε Ντίβατς, ο Οσκάρ Σμιτ και ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις.

Ηδη ο Νίκος Γκάλης σαρώνει στην κατηγορία του έχοντας συγκεντρώσει το 93,5% των ψήφων! Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου. Ενδειξη του μεγέθους, της προσφοράς, της ικανότητας του Νίκου.

Μίλησε γι' αυτό και είπε: «Αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για μένα! Το τι θυμάται ο κόσμος τόσο έντονα τις στιγμές που ζούσαμε εκείνη την εποχή είναι το μεγαλύτερο παράσημο για μένα και αποδεικνύει την εκτίμησή του προς το πρόσωπό μου... Είναι πολύ όμορφο να έχουν περάσει τόσα χρόνια κι ακόμη και τώρα να συνειδητοποιώ πόσο κόσμο έκανε ευτυχισμένο ο τρόπος με τον οποίο έπαιζα μπάσκετ... Ειδικότερα η σύγκριση με τη σημερινή εποχή που τα χαμόγελα είναι σπάνια, είναι πραγματικά χαώδης».

Και αυτή είναι η αλήθεια, Νίκο μου. Οτι έκανε όλη την Ευρώπη ευτυχισμένη ο τρόπος που έπαιζες μπάσκετ. Αλλά επίτρεψέ μου να σου πω και αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία να στο πούμε ότι συγχρόνως μπαίνεις για πλάκα και στο Hall of Absence.

Η παντελής απουσία σου από το προσκήνιο έχει γεμίσει το ίδιο το μπάσκετ με απέραντη θλίψη. Δεν νοείται ελληνικό μπάσκετ, ευρωπαϊκό μπάσκετ, χωρίς εσένα. Αλλωστε όλοι έλεγαν ότι μπορείς να είσαι συγχρόνως και κορυφαίος προπονητής. Αλλά ανεξάρτητα από την ιδιότητα που θα έχεις, αποτελεί ιστορική ανάγκη η παρουσία σου στο μπάσκετ.

Πάρ' το επιτέλους χαμπάρι ότι ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί στο ψυγείο τον Γκάλη. Και τη μεγαλύτερη ευθύνη γι' αυτό τη φέρεις εσύ. Τον τρόπο θα τον βρεις εσύ και είναι βέβαιο ότι κανείς δεν είναι ικανός να σου βάλει εμπόδια. Σε έχει ανάγκη η νεολαία που τη δηλητηριάζουν μόνιμα με τους δήθεν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags