«Να φοβάσαι τη μέρα που ο άνθρωπος θα σταματήσει να μάχεται και να πεθαίνει για μια ιδέα». Η αλήθεια είναι ότι πολλοί φοβήθηκαν ότι ο Ολυμπιακός θα γνώριζε την ήττα προχθές στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι και η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα θα φάνταζε πια πολύ δύσκολη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, όμως, δεν ένιωσαν κανένα φόβο.
Πάλεψαν σαν λιοντάρια στη «Nokia Arena» για την ιδέα της νίκης που θα άνοιγε ξανά διάπλατα τον δρόμο της πρόκρισης και τα κατάφεραν. «Αλωσαν» το Ισραήλ, ξάπλωσαν φαρδιά πλατιά τη Μακάμπι στο παρκέ και μπορούν να κοιτάνε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.
Τα «συν» και τα «πλην»
Κοιτώντας κάποιος τη νίκη των Πειραιωτών, ίσως το μόνο που θα μπορέσει να δει είναι οι δυο βαθμοί. Δεν είναι, όμως, έτσι. Η νίκη έχει κι άλλες αναγνώσεις. Οχι, βέβαια, μόνο... καλές. Εχει και κακές. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έδειξε πως δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Ο Σπανούλης μπορεί να έδειξε ότι αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της ομάδας και τον παίκτη που μπορεί να «καθαρίσει» στα δύσκολα. Ο Σερμαντίνι μπορεί να έδειξε ότι είναι λίρα εκατό και ότι η ομάδα βρήκε στο πρόσωπό του έναν αξιόπιστο και βασικό πλέον σέντερ.
Ο Πρίντεζης μπορεί να έδειξε ότι έχει πατήσει για τα καλά το γκάζι και είναι στα ντουζένια του. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και πολλά «πλην». Η ομάδα έδειξε να έχει προβλήματα σε άμυνα και ριμπάουντ. Μέσα σε όλα, η νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Χίμκι έβαλε ξανά τους Τούρκους στο παιχνίδι της πρόκρισης και έτσι το ματς με τους Τούρκους την προσεχή εβδομάδα είναι σαν τελικός. Το θέμα είναι, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε και κρατάει πλέον την τύχη του στα χέρια του.
UP
«Χρυσό» διπλό
Ελέγχει το παιχνίδι
Ο Ολυμπιακός πήρε ένα διπλό πραγματικό χρυσάφι, καθώς κέρδισε σε μια από τις δυο δύσκολες έδρες της Ευρωλίγκα, όπου είναι πιθανόν να μην περάσει κανείς στη συνέχεια. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι»... διέγραψαν το κακό τους ξεκίνημα στο Τop-16, ελέγχουν το παιχνίδι της πρόκρισης κι αν διατηρήσουν «απόρθητο» το ΣΕΦ, τότε η πρόκριση θα τους χαμογελάσει στο τέλος.
Σπανούλης
Ο «στρατηγός»
Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε στο Τελ Αβίβ ότι αποτελεί το... Α και το Ω του Ολυμπιακού. Ο «V-Span» είναι ο απόλυτος... στρατηγός της ομάδας, ο απόλυτος ηγέτης και ο απόλυτος εκτελεστής των «ερυθρόλευκων». Οταν η μπάλα «έκαιγε», πήρε πάνω του τις δύσκολες φάσεις και τα μεγάλα σουτ, έφερε εις πέρα κάθε επικίνδυνη αποστολή και έδειξε ότι έχει τις λύσεις για κάθε πρόβλημα.
Σερμαντίνι
Καπαρώνει το «5»
Ο Γιόργκι Σερμαντίνι ήρθε χωρίς να το περιμένει κανείς (οι «ερυθρόλευκοι» επέμεναν ότι δεν θα πάρουν άλλον παίκτη), αλλά και χωρίς να το περιμένει κανείς τόσο γρήγορα έδειξε όχι μόνο ότι μπορεί να βοηθήσει, αλλά κυρίως ότι μπορεί να γίνει ο βασικός σέντερ της ομάδας. Η προχθεσινή του εμφάνιση στο Ισραήλ (9π., 9ριμπ.) αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Πρίντεζης
Είναι στα... χάι του
Ο Ολυμπιακός έπαιζε με το πιστόλι στον κρόταφο απέναντι στη Μακάμπι, του έλειπαν οι Λο και Πάουελ, αλλά δεν έδειξε να έχει κανένα άγχος. Οπως κανένα άγχος δεν έδειξε να έχει και ο Πρίντεζης, ο οποίος πέρασε μια περίοδο κάμψης, αλλά είναι στα... χάι του τελευταία και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «βέλη» στη φαρέτρα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
DOWN
Αμυνα
Εχει... αρρυθμίες
Η «ερυθρόλευκη» αμυντική μηχανή του Ολυμπιακού έδειξε και πάλι να χρειάζεται κάποιες ρυθμίσεις. Σε πολλά σημεία του ματς η ομάδα δέχτηκε εύκολα καλάθια, ενώ υπήρχαν στιγμές που η Μακάμπι κατόρθωνε να βγαίνει σφαίρα στον αιφνιδιασμό και οι «ερυθρόλευκοι» απλώς έβλεπαν τους Ισραηλινούς να... περνούν χωρίς να μπορούν να τους ανακόψουν.
Ριμπάουντ
Ανανέωση
Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα στα αμυντικά ριμπάουντ. Σε κρίσιμα σημεία του ματς οι Ισραηλινοί πήραν σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωσαν τις επιθέσεις τους. Μέσα σε όλα, οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα στο να κρατήσουν τις διαφορές που έπαιρναν. Εδειχναν έλλειψη συγκέντρωσης, ήταν βιαστικοί και έκαναν λάθη και έχαναν το προβάδισμα μέσα από τα χέρια τους.
Ενας για όλους
Περιμένουν τον «Kill Bill»
Ο Σπανούλης μπορεί να έχει την ικανότητα να... βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, αν χρειαστεί, αλλά θα πρέπει οι υπόλοιποι συμπαίκτες του να μην τα περιμένουν όλα απ' αυτόν σε δύσκολες στιγμές. Αντί να ισχύει στην ομάδα η περίφημη ρήση των τριών σωματοφυλάκων: «Ολοι για έναν και ένας για όλους», ισχύει μόνο το δεύτερο μέρος της ατάκας: «Ενας (βλέπε: Σπανούλης) για όλους».
Φενέρμπαχτσε
«Κακή» νίκη
Τα νέα από το μέτωπο του προχθεσινού ματς της Φενέρμπαχτσε με την Χίμκι δεν ήχησαν καλά στα αυτιά του Ολυμπιακού. Η νίκη της ομάδας της Πόλης έβαλε τους Τούρκους γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης και ανέβασε το ηθικό τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Φενέρ θα έρθει με άγριες διαθέσεις και με καλή ψυχολογία στο ΣΕΦ την προσεχή εβδομάδα, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός πρέπει να το κερδίσει πάση θυσία.
Πηγή: Goal
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος