Facebook Pixel Κολυμπώντας με τα σκυλόψαρα
| 2013-02-02 11:24:00

Κολυμπώντας με τα σκυλόψαρα

Κολυμπώντας με τα σκυλόψαρα

Λίγο πριν ο Μάντζαρης μπει στο χειρουργείο για την αναπόφευκτη επέμβαση "αναδόμησης" του διαλυμένου του γονάτου, δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον που μιλούσε αγγλικά σχεδόν τέλεια, με ανεπαίσθητη ιταλική προφορά. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης.

«Υπομονή και περαστικά», ευχήθηκε ο νέος Ομοσπονδιακός. Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο Ιταλός ελπίζει να έχει τον Μάντζαρη γερό και δυνατό στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Μάντζαρης προλαβαίνει την πρώτη συγκέντρωση της «γαλανόλευκης», στα μέσα Ιουλίου. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως, θα τον ξαναδούμε τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε, ο πρωταθλητής Ευρώπης καλείται να καλύψει το κενό του εκ των ενόντων (με Σπανούλη, Σλούκα, Λο, Κατσίβελη και Γκετσέβιτσιους) ή να βρει κάποιον αντικαταστάτη στην αμερικανική ή την ευρωπαϊκή αγορά.

Οσοι παρακολουθήσατε την εκπομπή Super Euroleague τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ακούσατε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να περιχαρακώνει με αυστηρότητα τις συντεταγμένες της φιλοσοφίας του: «Αν πάρουμε παίκτη, θα είναι κάποιος με χαρακτηριστικά παρόμοια του Μάντζαρη. Ενας πόιντ-γκαρντ μαθημένος να παίζει για την ομάδα. Οσοι μας προτάθηκαν ως τώρα είναι σούτινγκ-γκαρντ που θέλουν να σκοράρουν».

Δεν είναι δα και τόσο δυσεύρετοι οι χαμάληδες. ʼλλο απλός χαμάλης, όμως, και άλλο χαμάλης πολυτελείας όπως ο Μάντζαρης. Εάν μπορούσε ο Μπαρτζώκας να πάρει τον Πριχιόνι από τους Νικς, θα επέστρεφε από τη Νέα Υόρκη κολυμπώντας, με σλάλομ ανάμεσα στα σκυλόψαρα.
Το πρώτο δείγμα γραφής της μετά-Μάντζαρη εποχής ήταν για τον Ολυμπιακό ενθαρρυντικό. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν την Φενέρμπαχτσε, μολονότι έχασαν και τον Έισι Λο στο 17ο λεπτό του αγώνα.

Αυτό όμως ήταν ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε πολύτιμο σύμμαχο τον έκτο του παίκτη. Η Φενέρ μπορεί να δηλώνει φιλόδοξη και να χτίστηκε με πακτωλό χρημάτων, αλλά υστερεί σε δημιουργία, σε χημεία και σε κίνητρο. Εξάλλου, αντιμετώπισε και η ίδια βασανιστική λειψανδρία στην περιφερειακή γραμμή, αφού ήρθε στην Ελλάδα χωρίς Πρέλτζιτς, Ονάν, ενώ έχασε και τον Σάτο στη φάση της αποβολής του Λο.

Στα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον προικισμένο με τρεις πολύπειρους χειριστές της μπάλας (Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπανκς), τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Και έπεται δύσκολη –και κρίσιμη- συνέχεια. Αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου, περιμένει τον Ολυμπιακό στην παγερή
Μόσχα η Χίμκι, με τον δίμετρο Πλάνινιτς στο τιμόνι της, τον δυναμικό Φρίτζον στο «2» και τους αξιόλογους Ρίβερς, Κοπόνεν σε δεύτερο πλάνο.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια, ο πρωταθλητής θα ποντάρει σε τρεις και μόνο τρεις περιφερειακούς παίκτες. Ακόμα και αν στρατολογήσει κάποιον νεοσύλλεκτο, δεν θα προφτάσει να τον προετοιμάσει για μάχες τέτοιας σημασίας.

Στην Ευρωλίγκα, άλλωστε, οι αλλαγές γίνονται μεταξύ 7ης και 8ης αγωνιστικής. Τώρα βρισκόμαστε ακόμη στην έκτη. Θα μπορούσε, συνεπώς, αν είναι και μεγαλύτερο το πρόβλημα, εάν ο Μάντζαρης ή κάποιος άλλος τραυματιζόταν δύο εβδομάδες αργότερα.

Οσο κι αν μοιάζουν με λάστιχο οι κανονισμοί αυτής της διοργάνωσης, τέτοιες προθεσμίες δεν αλλάζουν εύκολα.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags