Το «ρεύμα» που έχει ο Ελληνας διεθνής φάνηκε και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ομάδα. Ο Γιώργος Καραγκούνης μαζί με τον συμπαίκτη του Σάσα Ρίτερ βρέθηκαν στην μπουτίκ του συλλόγου προκειμένου να υπογράψουν αυτόγραφα και επικράτησε το αδιαχώρητο.

Οι φίλοι της Φούλαμ σχημάτισαν ουρές έξω από την μπουτίκ προκειμένου να δουν από κοντά τους παίκτες, να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ουσιαστικά τελείωσαν με ταπεινωτικό τρόπο τον Γιώργο Καραγκούνη από τον Παναθηναϊκό. Ο τελειωμένος λοιπόν όχι απλά επιβιώνει, αλλά λατρεύεται στην Πρέμιερ Λιγκ από τους οπαδούς της Φούλαμ. Το ίδιο συνέβη με πολλούς τέτοιους σπάνιους αθλητές.

Διότι ο Καραγκούνης είναι σπάνιος αθλητής. Το ίδιο συνέβη με τον Χατζηπαναγή, τον Κούδα, τον Σκαρτάδο, τον Κούη, τον Νικοπολίδη, τον Μπασινά. Το ίδιο συνέβη με τον Γιαννάκη, τον Πρέλεβιτς, τον Γκάλη.

Και με την ευκαιρία της απόφασης να τιμήσει ο Αρης τον Γκάλη, φρεσκάροντας τη μνήμη μου, πλημμυρίζω από θλίψη. Ενα μόνο γνωμικό μου έρχεται στη σκέψη. «Μην πετάς πέτρες στο πηγάδι που σε ξεδίψασε». Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω (ήμουν εκεί) τη στιγμή που ο Γκάλης έβγαινε με δάκρυα στα μάτια από το γραφείο του Μητρούδη.

Εκείνη τη στιγμή τον είχε τελειώσει από τον Αρη λέγοντάς του ότι δεν μπορεί άλλο και πως πρέπει να συνεχίσει κάνοντας τον προπονητή στην εφηβική ομάδα του Αρη. Ηγετικές φυσιογνωμίες του οπαδικού κινήματος του Αρη, τότε, που στήριζαν Μητρούδη, τον έβριζαν.

Σήμερα βιώνουν την απαξίωση από την ίδια την οικογένεια του Αρη. Τότε όμως είχε αλλάξει ο ρους της ιστορίας του Αρη. Από εκείνη τη στιγμή η κυριαρχία του Αρη είχε τελειώσει.

Λίγο καιρό πριν κάποιοι είχαν εισβάλει στα γραφεία του Αρη και τα κάδρα που κοσμούσαν τα γραφεία με τις εικόνες του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Ιωαννίδη είχαν ποδοπατηθεί και καταστραφεί. Το θέαμα συγκλονιστικό.

Δεν θα ξεχάσω την αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Μπάνε Πρέλεβιτς με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Σε ένα καφέ που διατηρούσε στην περιοχή Μπότσαρη. Τη θλίψη στο βλέμμα του (ήμουν εκεί) δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ποια ήταν η συνέχεια για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ; Θυμάται κανείς;

Ενα άλλο απόγευμα, βγαίνοντας από τα γραφεία του ΠΑΟΚ, ο Κούδας γίνεται αποδέκτης εξευτελιστικών ύβρεων (επί διοίκησης Μπατατούδη) από ανιστόρητους υποτιθέμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ένας εξ αυτών τον φτύνει. Και πόσα ακόμη θα μπορούσα να αναφέρω. Η σκηνή ανατριχιαστική.

Επρεπε να περάσουν 25 χρόνια περίπου για να αποφασίσει ο Αρης (ο βετεράνος και διακεκριμένος ιατρός Πέτρος Ράσογλου για την ακρίβεια) να τιμήσει τον Γκάλη;

Το μεγαλείο αυτών των αθλητών ξέρετε ποιο είναι; Οτι ουδέποτε το ζήτησαν, ουδέποτε το σχολίασαν, ουδέποτε παραπονέθηκαν. Διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους σε όλα. Ας αναρωτηθούμε όλοι.

Εχασε ο Καραγκούνης ή ο Παναθηναϊκός; Εχασε ο Κούδας ή ο ΠΑΟΚ; Εχασε ο Νικοπολίδης ή ο Παναθηναϊκός; Εχασε ο Γκάλης ή ο Αρης;

Πηγή: Goal