Κάτι η υπερπροσπάθεια της Πέμπτης στην Τοσκάνη, κάτι το άδειο γήπεδο, κάτι ο… θεωρητικά εύκολος αντίπαλος, κάτι το επόμενο ματς-τελικός με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ λίγο έλειψε να στοιχίσουν στον Ολυμπιακό μια ήττα σοκ. Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν χωρίς πάθος και συγκέντρωση με αποτέλεσμα το ματς με τους «θαλασσί» να γίνει ντέρμπι για 38’ λεπτά.

Ο Κολοσσός, πολύ σοβαρός στην άμυνα, δεν ήθελε πολύ να πιστέψει σ' ένα μεγάλο διπλό ιδιαίτερα από τη στιγμή που έκλεισε το ημίχρονο με έναν πόντο μόνο μείον (33-32).

Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι Ρόδιοι προηγήθηκαν με 43-47 αλλά με άξονα τον Λο ο Ολυμπιακός απάντησε με 11-0 σερί για το 54-47. Ο Κολοσσός επέστρεψε για το 58-60 του 37' αλλά ένα τρίποντο του Σλούκα και άλλο ένα του Παπανικολάου αποκατέστησαν οριστικά την τάξη σ'ένα παιχνίδι που μύριζε έντονα έκπληξη με τον τρόπο που εξελίχθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-32, 54-49, 70-65