Αρχικά ο Αμερικανός του Ρεθύμνου αποκάλυψε ότι μαθαίνει να τραγουδάει Τσαλίκη! «Στην Αθήνα είστε; Εντάξει, κάποια στιγμή στις επόμενες εβδομάδες θα είμαι και πάλι εδώ και θα το κανονίσουμε. Ο,τι και να γίνει, θα το κάνουμε. «Ο Τσαλίκης το λέει έτσι;» και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω να το τραγουδώ ακόμα»! Ποτέ δεν είναι αργά» ανέφερε αρχικά στο Sentra 103,3.

Στη συνέχεια ο Πέτγουεϊ δήλωσε:

Για την απήχηση που είχε το σόου που έδωσε στο All Star Game με το τραγούδι του Πάνου Κιάμου: «Δεν περίμενα να γίνει αυτό, την επόμενη μέρα όλοι μου έστελναν μηνύματα στο facebook. Είναι απίστευτο το πώς μεταδίδονται τα πράγματα στο ίντερνετ. Είναι η δεύτερη φορά που εκπλήσσομαι (σ.σ. η πρώτη μετά το All Star Game). Πήγα εκεί για να περάσω καλά, να γνωρίσω τον τραγουδιστή και δεν περίμενα να γίνει και πάλι αυτός ο χαμός. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή. Φυσικά τα παιχνίδι είναι σημαντικά, θέλεις να νικάς και να είσαι σοβαρός, αλλά πρέπει να περνάς καλά. Είμαι χαρούμενος που όλο αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Πάτρα, δεν το περίμενα και ελπίζω να έχω κάνει κάτι καλό».

Για το πόσο εύκολο είναι να μένουν συγκεντρωμένοι στα αγωνιστικά μετά από όλο αυτό το σόου: «Είναι εύκολο να γίνει στο Ρέθυμνο αυτό, είναι μια μικρή πόλη, σαν οικογένεια. Μιλάμε μεταξύ μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί τύποι και εγώ προσωπικά και το μόνο που μας νοιάζει είναι να κερδίζουμε και να πάμε την ομάδα ψηλά».

Για την αποχώρηση του Στέργιου Κουφού και τη διαδοχή του από τον Θανάση Γιαπλέ: «Ο Θανάσης Γαπλές κάνει εξαιρετική δουλειά για να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι ήδη δύο χρόνια μαζί μας και συνεχίζουμε να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ και να κερδίζουμε. Ηταν μια εύκολη μετάβαση από τον ένα τεχνικό στον άλλο, δεν έκανε αλλαγές».

Για τα προσωπικά του σχέδια: «Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να παίξω στην Ευρωλίγκα, να δείξω ότι μπορώ να παίζω σε αυτό το επίπεδο. Αυτός θα είναι πάντα ο στόχος, να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο συναγωνισμού».

Για το πώς διαχειρίστηκε την πρόταση που είχε από την Κίνα λίγο πριν τα Χριστούγεννα και που θα μπορούσε για πρώτη φορά στην καριέρα του να πάρει πολλά χρήματα, αλλά χάλασε η περίπτωση στο παρά… πέντε: «Εκείνο το βράδυ ήταν δύσκολο, όμως την επόμενη μέρα ξέχασα τα πάντα για την Κίνα. Πιστεύω στη μοίρα και πίστεψα ότι δεν ήταν ο καιρός κατάλληλος να φύγω. Φέτος αυτό λειτουργεί καλά για μένα, η ομάδα νικάει, όλα είναι εντάξει. Πιστεύω πως όλα τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο».