Facebook Pixel «Τίποτα δεν έχει τελειώσει... ακόμα!»
| 2013-04-12 18:55:00

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει... ακόμα!»

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει... ακόμα!»

Ο Τζέιμς Γκιστ εξήγησε πως τα playoffs της Ευρωλίγκας τώρα αρχίζουν, αλλά υποσχέθηκε και να τα τελειώσει!

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Α.Ε. για...

...το πώς βιώνει την παρθενική εμπειρία του στα playoffs της Ευρωλίγκας: «Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε playoffs της Ευρωλίγκας, είναι η πρώτη φορά μου, που αντιμετωπίζω την Μπαρτσελόνα, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος, αλλά να προσθέσω και κάτι ακόμη; Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Είμαστε μόνο στο 1-1. Τα playoffs δεν είναι ένα παιχνίδι, είναι μία σειρά αγώνων. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ικανότητα να μαθαίνεις απ' τα λάθη, να βλέπεις τι κάνεις και τι δεν κάνεις σε έναν αγώνα και να προχωράς. Όπως είναι βασικό να διατηρείς την ίδια ενέργεια και να παίζεις το ίδιο καλά ή καλύτερα από αγώνα σε αγώνα. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το ότι βρίσκομαι εδώ, αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι σημαντική η εκτός έδρας νίκη, επιστρέφουμε σπίτι, οι φίλοι της ομάδος θα είναι δίπλα μας 100%, αλλά εμείς θα πρέπει να κοιτάμε μόνο τη συνέχεια, το μυαλό μας να είναι εκεί, στους αγώνες και στον τρόπο που παίζουμε».

...τη στήριξη απ' τον προπονητή του, Αργύρη Πεδουλάκη: «Με κάνει να νιώθω καλά το ότι ακούω καλά λόγια απ' τον προπονητή μου, γιατί πραγματικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Έχω προχωρήσει πολύ, μαθαίνω να διαβάζω το παιχνίδι καλύτερα. Δεν ήταν εύκολο για εμένα και το παραδέχομαι. Στην αρχή ειδικά. Δεν είχα συνηθίσει να παίζω μ' αυτόν τον τρόπο, γιατί όλες οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα είχαν κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Εμείς χτυπάμε στα mismatch. Αν δούμε ένα mismatch μέσα στη διάρκεια ενός συστήματος, θα επιτεθούμε ακριβώς εκεί. Το να κατανοώ τις αποστάσεις, τις κινήσεις, τη φιλοσοφία του προπονητή, μου πήρε ένα διάστημα, αλλά συνηθίζω».

...τη βοήθεια απ' τους συμπαίκτες του: «Αυτοί τα κάνουν όλα ευκολότερα, γιατί έχουν πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία απ' τις καλύτερες ομάδες, όχι μόνο για την Ιστορία του και τους τίτλους του, αλλά γιατί οι παίκτες του έχουν πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Ξέρουν πραγματικά πώς να παίξουν μπάσκετ. Ξέρουν πότε να πασάρουν, να κάνουν μία περιστροφή, να αναγνωρίσουν μία κατάσταση. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι σε μία ομάδα που πρέπει να πιέσεις μία κατάσταση, να δημιουργήσεις μόνος σου και να δεις τι θα γίνει, όπως γίνεται σε άλλες ομάδες. Εδώ όλοι είναι στην ίδια σελίδα. Όλοι ξέρουν πού πρέπει να βρίσκονται κι είναι κάτι που κάνει το παιχνίδι ευκολότερο για όλους. Για εμένα είναι σίγουρα ευκολότερο».

...τα κοψίματα (σ.σ. ένα δικό του ώθησε σε παράταση στην πρεμιέρα, ακόμη ένα του Στεφάν Λάσμε συνέβαλε στη νίκη στην επόμενη αναμέτρηση) και τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: «Όλα μετράνε. Η παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό είναι κάτι που πλέον το ξέρω καλά. Ειδικά στην άμυνα. Είμαστε ομάδα που έχουμε παίκτες που είναι αρκετά αθλητικοί, ώστε να μπορούν να αμυνθούν σε διαφορετικές θέσεις κι αυτό δυσκολεύει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να έχουν για παράδειγμα καλούς σουτέρ στις θέσεις των γκαρντ, αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να τους περιορίσουν κι ας είναι 2,05μ. ή 2,07μ., γιατί έχουν τα πόδια να τους κυνηγήσουν, αλλά και το μυαλό. Αυτή είναι η διαφορά. Ελπίζω, πάντως, ειλικρινά να μη φτάσουμε σε σημείο που θα χρειαστεί και πάλι μία τάπα για τη νίκη! Ας είναι λίγο πιο εύκολο (σ.σ. γέλια). Πέρα απ' τα αστεία, όμως, αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλουμε είναι να είναι θετικό. Τίποτα άλλο!».

...την προθυμία του να θυσιαστεί με κάθε τρόπο, μαρκάροντας ακόμη και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, όπως συνέβη σε κάποιες καταστάσεις και με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Αυτό θέλω. Ο Ναβάρο είναι μεγάλος παίκτης και να το βρίσκομαι σ' αυτή τη σειρά των αγώνων απέναντί του είναι σημαντικό για μένα. Τον σέβομαι πολύ κι όχι μόνο αυτόν. Έχουμε μάθει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, κάθε ομάδα, κάθε παίκτη. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί, ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, για να βοηθήσω την ομάδα μου. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είμαστε στο 1-1. Η σειρά τώρα αρχίζει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags