Facebook Pixel Θα γυρίσει. Και θα σας το πάρει...
| 2013-04-26 08:42:00

Θα γυρίσει. Και θα σας το πάρει...

Θα γυρίσει. Και θα σας το πάρει...

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την παρακαταθήκη του Παναθηναϊκού, που θα του δώσει πίστη για να αντιμετωπίσει του χρόνου την εις βάρος του διαιτησία.

Η διαιτησία του πρώτου αγώνα. Τα τρίποντα που δεν μπήκαν στο τέταρτο ματς. Τα χαμένα ριμπάουντ στο πέμπτο. Οι συνεχείς ευκαιρίες που χάθηκαν όταν η Μπαρτσελόνα κόλλησε στους 51 για περίπου εννιά λεπτά. Οι μόλις 53 πόντοι στο ματς της χρονιάς. Υπάρχουν τόσα και τόσα να σταθείς, να σχολιάσεις, να πεις για τη σειρά του Παναθηναϊκού με τους Καταλανούς. Η... σούμα βγάζει την ομάδα του Πεδουλάκη πικραμένη από την κατάληξη της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Για σταθείτε. Πικραμένη; Μια ομάδα που χτίστηκε σχεδόν απ' το μηδέν το καλοκαίρι, φεύγει πικραμένη επειδή αποκλείστηκε στο πέμπτο ματς, απέναντι σε ένα φαβορί της διοργάνωσης; Μια ομάδα που θα αποτελούσε επιτυχία η πρόκριση στους «16»; Αυτό λέγεται παρακαταθήκη. Ή, όπως μας αρέσει να το λέμε, «μπήκαν οι βάσεις».

Αυτά τα παιδιά του χρόνου θα ξέρουν πως να συμπεριφερθούν απέναντι σε άμυνες ζώνης, σαν αυτή του Πασκουάλ. Θα έχουν μάθει να βάζουν «μεγάλα σουτ». Ούτε ένα δεν μπήκε την Πέμπτη το βράδυ στο «Παλάου». Ούτε ένα δεν είχε μπει την προηγούμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Σε δύο σερί παιχνίδια, ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Σε δύο «ματς - μπολ» ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε τρίποντο που να αγχώσει τον αντίπαλο και να χαρίσει στον ίδιο αυτοπεποίθηση και αίσθημα νικητή.

Την αυτοπεποίθηση που φρόντισαν να του σμπαραλιάσουν οι διαιτητές από το πρώτο τετράλεπτο. Οταν, ως δια μαγείας, φόρτωσαν τον Διαμαντίδη με τρία φάουλ. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν πέναλτι και οφσάιντ. Σπανίζουν τα εξώφθαλμα. Αρκεί να «ανακαλύψεις» επαφή εκεί που δεν υπάρχει για να ορίσεις τη μοίρα ενός παιχνιδιού. Σαν λεπτή και κρίσιμη χειρουργική επέμβαση. Τον μισό σεβασμό να έδειχναν οι διαιτητές στην ομάδα με τα έξι ευρωπαϊκά, απ' αυτόν που δείχνουν στον «θεατρίνο» Ναβάρο, πιθανόν η σειρά να είχε τελειώσει με 3-0, αλλά με τους «πράσινους» στο Λονδίνο. Ας είναι. Του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα γυρίσει. Υποψιασμένος. Ψυλλιασμένος. Εμπειρος. Ετοιμος. Θα γυρίσει για να το πάρει. Και θα το τρίψει στη μούρη των διοργανωτών.

Πηγή: SportDay.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags