Facebook Pixel Η μέρα της υπόκλισης στον Γκάλη!
| 2013-05-07 10:00:00

Η μέρα της υπόκλισης στον Γκάλη!

Η μέρα της υπόκλισης στον Γκάλη!

Όταν έρχεται η στιγμή για να τιμηθεί σε μια μεγάλη εκδήλωση ο Νίκος Γκάλης, τότε είναι λογικό το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται εκεί. Και μόνο εκεί! Γράφει ο γνωστός - άγνωστος.
 

Υπόκλιση στον Γκάλη, λοιπόν. Στην μπασκετική του αξία. Στο ταλέντο του. Στη δουλειά που έριξε για να φτάσει στην κορυφή και να παραμείνει εκεί για χρόνια. Στη σεμνότητά του σαν χαρακτήρα.

Την αξία του

Το να καθόμαστε τώρα να μιλάμε για το ποιος είναι ο Γκάλης, το θεωρώ περιττό. Το όνομά του το ξέρουν όλοι. Είτε ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε όχι. Και την αξία του την παραδέχονται ακόμα και οι αντίπαλοί του.

Ούτε βιβλίο

Τι να πούμε για τον Γκάλη, λοιπόν; Ούτε βιβλίο δεν θα έφτανε για να αναφέραμε όλα του τα επιτεύγματα…

Με χειροκρότημα

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να ακούσει ένα ακόμα δυνατό χειροκρότημα για όσα μπόρεσε να κάνει για το ελληνικό μπάσκετ, για τις ομάδες των συλλόγων που φόρεσε τις φανέλες τους, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Σαν μαγνήτης τα παιδιά

Αν και νομίζω ότι η μεγαλύτερη προσφορά του Γκάλη ήταν που τράβηξε σαν μαγνήτης τα μικρά παιδιά για να ασχοληθούν με το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Προσπαθώντας κάποια εποχή οι μπόμπιρες όλης της Ελλάδας να μιμηθούν μερικές από τις προσπάθειές του και τα απίστευτα ζογκλερικά του.

Από μεγάλες προσωπικότητες

Ο Νίκος Γκάλης, λοιπόν, πλαισιωμένος από άλλες μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού κι ευρωπαϊκού μπάσκετ θα έχει σε λίγες ώρες την τιμητική του.

Όπως τότε…

Η ατμόσφαιρα θα είναι εορταστική, αλλά και φορτισμένη συγκινησιακά με τον Νίκο Γκάλη να έχει για μια ακόμα φορά όλα τα φώτα πάνω του. Όπως τότε…, τότε που όλος ο ντουνιάς παραμιλούσε με τα καλάθια του, τότε που σήκωνε την πιο βαριά κούπα, αυτή στο ευρωπαϊκό του 1987… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags