Facebook Pixel Όλα τα στολίδια της τιμής αφιερωμένα για σένα
| 2013-05-07 13:16:00

Όλα τα στολίδια της τιμής αφιερωμένα για σένα

Όλα τα στολίδια της τιμής αφιερωμένα για σένα

Απλά σας θυµίζω τι έχει ειπωθεί. Για το ιερό τέρας του ελληνικού µπάσκετ µε αφορµή τη βράβευσή του, που άργησε να γίνει, αλλά συµβαίνει επιτέλους. Γράφει ο Περικλής Στέλλας. 
 

«Δεν περίµενα να συναντήσω έναν τόσο καλό επιθετικό παίκτη στην Ελλάδα»

Μάικλ Τζόρνταν, Οκτώβριος 1983

«Είναι υπόδειγµα αθλητή. Πηγαίο ταλέντο, το κατάλληλο µυϊκό σύστηµα. Το µεγάλο του προτέρηµα είναι η αίσθηση του χώρου. Δούλεψε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί παράδειγµα προς µίµηση. Το µεγαλύτερο όπλο για έναν προπονητή»

Γιάννης Ιωαννίδης, Ιανουάριος 1988

«Εχω την αίσθηση ότι ο Γκάλης, εάν θέλει να βάλει το καλάθι, θα το βάλει οπωσδήποτε ό,τι κι αν κάνει ο αντίπαλος. Είναι πάντα αποφασισµένος να το πετύχει»

Αρβιντας Σαµπόνις, Ιανουάριος 1989

«Ο Γκάλης έχει τόσες επιλογές, που ποτέ δεν ξέρεις τι να περιµένεις»

Σάντρο Γκάµπα, Ιούνιος 1987

«Θα ήθελα πολύ να παίζω στην ίδια οµάδα µε τον Γκάλη και να του δίνω εγώ την µπάλα να σκοράρει»

Ντράζεν Πέτροβιτς, Μάρτιος 1989

«Ο Γκάλης µπορεί να βάλει καλάθι και χωρίς να χρησιµοποιήσει τα χέρια του. Σαν τηλεκατευθυνόµενο»

Εφηµερίδα «Φρανσουάρ»,

Φεβρουάριος 1985

«Τον θαυµάζω γιατί είναι έξοχος σε όλα. Σε ατοµικό επίπεδο και στο ένας εναντίον ενός δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη. Ποτέ δεν περίµενα ότι ένας παίκτης θα χόρευε την εθνική Σοβιετικής Ενωσης»

Σεργκέι Μπέλοφ, Ιούνιος 1989

«Κρίµα που γεννήθηκα νωρίτερα και δεν προλάβαµε να αναµετρηθούµε»

Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς,

Ιανουάριος 1988

«Ο Γκάλης είναι σαν τη µάγισσα που κρατάει ένα ραβδί και σε υποβάλλει. Σε φέρνει σε ένα µονοπάτι που δεν µπορείς να ξεφύγεις»

Χρήστος Ιορδανίδης, Δεκέµβριος 1989

«Δεν πιστεύω στα µάτια µου. Αυτός καταργεί τον νόµο της βαρύτητας»

Κώστας Μουρούζης,

Φεβρουάριος 1980

«Του σφίγγω το χέρι και τον συγχαίρω δηµόσια. Είναι ο παίκτης του 21ου αιώνα»

Αλεξάντερ Γκοµέλσκι, Ιούνιος 1987

«Εκανα την προσευχή µου να κοιµηθεί ο Γκάλης για να κερδίσουµε, αλλά µου φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο να κοιµηθεί ο Θεός»

Βαγγέλης Νικητόπουλος, Μάρτιος 1987

Συνέχεια δίπλα...

«Σούµποτιτς, ντροπή σου»

«Ακου, λέει, δεν θέλει να επιστρέψει ο Γκάλης στον Αρη, γιατί θα διαταράξει τις ισορροπίες. Δεν το λέει όµως ο αξιότιµος κύριος Σούµποτιτς στα ίσια. Καλά, δεν υπάρχει κάποιος στον Αρη να του πει ότι δεν δικαιούται να οµιλεί, αλλά είναι και ντροπή να τον πιάνει στο στόµα του; Ο Σούµποτιτς εάν έγινε κάποιος οφείλει και κάτι στον Γκάλη»

Εφηµερίδα «Ωρα για σπορ»

Αδικείς τον εαυτό σου

Ας µιλήσουµε οι δυο µας. Θα πρέπει να καταλάβεις κάποτε ότι αδικείς κατάφωρα τον εαυτό σου. Δεν νοείται µακριά από τον ελληνικό αθλητισµό και το µπάσκετ ο Νίκος Γκάλης. Ποτέ δεν ζήτησες, ποτέ δεν αξίωσες. Και ποτέ δεν σου πρότειναν οι µικρόψυχοι. Δεν γράφω τα ονόµατά τους, διότι θα µε στείλουν πάλι στο εδώλιο του κατηγορουµένου, όπως το 2004. Οπου διαψεύστηκαν και ταπεινώθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, άσχετα εάν τα παπαγαλάκια δεν τα δηµοσίευσαν.

Ο ελληνικός αθλητισµός σε θέλει, σε χρειάζεται, σε έχει ανάγκη. Σε µία χρονική στιγµή που υπνώττουν ανά την ελληνική επικράτεια η αξιοπρέπεια, η ηθική, η αξιοκρατία, τα ντόµπρα είδωλα.

Επίστρεψε επιτέλους.

Το κοµπιούτερ

«Με τον Αρη αντίπαλο δεν µπορείς να νικήσεις στην παράταση, απλώς διότι υπάρχει ο Γκάλης. Ο Νίκος λειτουργεί σαν κοµπιούτερ. Εχει πάρει το πρόγραµµά του, το εφήρµοσε στην εντέλεια και δεν κανείς δεν µπορεί να τον σταµατήσει, ποτέ και πουθενά. Αυτή είναι η άποψή µου. Αποδείξτε µου το αντίθετο. Δεν θα µπορέσετε»

Σούλης Μαρκόπουλος

«Είπα στους παίκτες µου ότι θα µαρκάρουµε τέσσερις αντιπάλους και κάναµε σχέδια. Για τον Γκάλη κάναµε µόνο την προσευχή µας»

Βόιτσεκ Κραϊέφσκι, Δεκέµβριος 1989

«Ενα µόνο πράγµα θα πω για τον φίλο µου. Είναι unexpectable. Ποτέ δεν µπορείς να πεις ότι γνωρίζεις το παιχνίδι του»

Ρισάρ Ντακουρί, Απρίλιος 1990

«Πρέπει να βγει µία υπουργική απόφαση που να υποχρεώνει τον Γκάλη να αλλάζει κάθε χρόνο οµάδα, έτσι ώστε να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες την εµπειρία να παίζουν δίπλα του»

Μιχάλης Κυρίτσης, Οκτώβριος 1987

«Κοιτάξτε. Αυτή τη στιγµή υπάρχουν οι Πέτροβιτς, Σαµπόνις, Ντίβατς, Κούκοτς και Ράτζα, που σχηµατίζουν την κορυφή της πυραµίδας του ευρωπαϊκού µπάσκετ. Κάπου πιο ψηλά από αυτούς βρίσκεται ασυζητητί ο Νίκος Γκάλης»

Σβι Σερφ, Φεβρουάριος 1989

«Οταν τελειώσει την καριέρα του, πρέπει να φτιάξουµε δυο αγάλµατα. Ενα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ένα στο Αλεξάνδρειο. Και στα δυο να γράψουµε: ''Αυτός ήταν ο µεγαλύτερος αθλητής που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα''. Εχει συνέχεια παρακάτω...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags