Facebook Pixel Σε ευχαριστούμε Νίκο Γκάλη, έστω και αργά!
| 2013-05-07 15:36:00

Σε ευχαριστούμε Νίκο Γκάλη, έστω και αργά!

Σε ευχαριστούμε Νίκο Γκάλη, έστω και αργά!

Σπάνια ένα τόσο μεγάλο αστέρι του αθλητισμού έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τόσα χρόνια. Γράφει ο Γιάννης Δάρας. 

Ακόμη και την εποχή της μεγάλης του δόξας, ήταν φειδωλός σε δηλώσεις και εμφανίσεις. Χαρακτηρίστηκε αντιδημοσιογραφικός αλλά η ζωή απέδειξε στη συνέχεια, πως ήταν ιδιαίτερα σεμνός και χαμηλών τόνων, με εδική του επιλογή.

Ο Νίκος Γκάλης με την παρουσία του στον Άρη και την εθνική, αναγέννησε το ελληνικό μπάσκετ, γέμισε τα ανοικτά και κλειστά γήπεδα από μικρά παιδιά που προσπαθούσαν να μιμηθούν το κράτημα του στον αέρα, την ντρίπλα κι τα καλάθια του. Αυτόν τον άνθρωπο, έστω και τώρα πολλά χρόνια μετά, τον τιμά, ο ελληνικός αθλητισμός, η Θεσσαλονίκη, το ελληνικό μπάσκετ. ο Άρης και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι.

Μετά από δεκαετίες Έλληνες και ξένοι τιμούν τον αθλητή Γκάλη, τον πρώην συμπαίκτη και αντίπαλο, και έρχονται από όλα τα μέρη της γης για να του σφίξουν το χέρι. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για έναν τόσο ξεχωριστό αθλητή και άνθρωπο.

Το επόμενο βήμα είναι το ελληνικό μπάσκετ να αξιοποιήσει αυτή τη μαγική εικόνα του Νίκου Γκάλη προς όφελος του αθλήματος. Μπορεί να σημερινοί έφηβοι να μην έχουν παραστάσεις από τον Γκάλη πάνω στο παρκέ αλλά ευτυχώς υπάρχουν τα βίντεο για να τους δείξουν τι σημαίνει Γκάλης. Δύο ώρες βιντεοθεραπεία με Γκάλη στα σχολεία αρκεί, για να γεμίσουν και πάλι τα γυμναστήρια με νεαρούς μπασκετμπολίστες.

Είναι βέβαια διαφορετικό να έχεις δει με τα μάτια σου μεγάλους παίκτες, όπως ο υπογράφων πρόλαβε τον Καλιγκάρις και τον Σταμέλο στον Σπόρτινγκ, και άλλο να τους βλέπεις στην τηλεόραση αλλά η έλξη που μπορεί να σου προκαλέσει ένας αθλητής-ίνδαλμα, παραμένει η ίδια. Άλλωστε αυτό δε συμβαίνει με τους σταρ του ΝΒΑ;

Ας χειροκροτήσουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά τον υπέροχο Νικ, και να τον ευχαριστήσουμε για αυτά που πρόσφερε στον ελληνικό αθλητισμό με τις επιτυχίες του Άρη και της εθνική ομάδος. Κι ας του ζητήσουμε μια συγνώμη που κάποιοι τον ξέχασαν επί σειρά ετών.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags