Είναι κι αυτό από τα απίστευτα κι όμως… ελληνικά.
Σε μια χώρα που έγινε… καρπαζοεισπράκτορας οι πολίτες της αδυνατούν να καταλάβουν ότι στο παιχνίδι υπάρχει κι η ήττα!
Κι αναφέρομαι σε πολίτες κι όχι οπαδούς γιατί το πρόβλημα είναι γενικό. Ας πάρουμε τον αθλητισμό.
Στο μπάσκετ οι οπαδοί του Ολυμπιακού προτίμησαν να διακοπεί το ματς στο ΣΕΦ παρά να δουν στο ταμπλό ως τελικό αποτέλεσμα τη νίκη του Παναθηναϊκού. Προτίμησαν η ομάδα τους να δώσει τα μισά εντός έδρας ματς του επόμενου πρωταθλήματος χωρίς θεατές, παρά να αναγνωρίσουν ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο αντίπαλος ήταν καλύτερος.
Και για να μην με πάρουν με τις… πέτρες οι Ολυμπιακοί θυμίζω ότι και στον Παναθηναϊκό ανάλογη νοοτροπία επικρατεί. Πρόπερσι έγινε κόλαση το ΟΑΚΑ μόλις ο Ολυμπιακός έβαλε γκολ και το ντέρμπι του ποδοσφαίρου φαινόταν να γίνεται «ερυθρόλευκο». Έκαψαν το γήπεδο, τιμωρήθηκε η ομάδα τους, υποθήκευσαν τη πορεία της επόμενης χρονιάς για να μην χάσουν σε ένα ντέρμπι!
Και για να μην μείνουν… παραπονεμένοι οι ΑΕΚτζήδες να θυμίσουμε πως έπεσε εφέτος η ΑΕΚ; Το ματς που δεν τελείωσε; Την εισβολή των οπαδών στο ματς με τον Πανθρακικό;
Το πρόβλημα δεν είναι κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο. Είναι γενικό. Και δεν περιορίζεται μόνο στον αθλήτισμό.
Η λέξη «ανθέλληνας» με την έννοια του εχθρού της χώρας δεν υπάρχει σε ανάλογο λεξιλόγιο. Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντί μας.
Όποιος θέλει το καλό της δικής του πατρίδας που δεν θα συμφωνεί με το δικό μας είναι «ανθέλληνας». Γιατί παρακαλώ; Επειδή είναι πατριώτης και θέλει το καλό της πατρίδας του; Υπάρχει μια ριζωμένη πεποίθηση ότι εμάς πρέπει να είμαστε πάντα νικητές. Κι αν κάποιος είναι καλύτερος από μας – που συνήθως είναι – κάτι άλλο πρέπει να φταίει για την ήττα μας εκτός από τη δική μας ανικανότητα!
Πηγή: pamesports.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο