Facebook Pixel Γκιστ-Λάσμε: "Τρέλα ο κόσμος μας!"
| 2013-06-16 10:18:00

Γκιστ-Λάσμε: "Τρέλα ο κόσμος μας!"

Γκιστ-Λάσμε: "Τρέλα ο κόσμος μας!"

Γιατί είναι φτιαγμένοι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού οι δύο μπασκετμπολίστες; 

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στεφάν Λάσμε και ο Τζέιμς Γκιστ στην εφημερίδα "Πράσινη":

Μερικά 24ωρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, ποια είναι τα συναισθήματά σας ύστερα από αυτό το εντυπωσιακό τελείωμα της σεζόν;

ΓΚΙΣΤ: "Είναι τρελό. Όταν έγινε δεν το κατάλαβα αμέσως. Δεν συνειδητοποιήσαμε εκείνη τη στιγμή πόσο μεγάλη είναι η νίκη μας. Όταν μας ανακοίνωσαν πως το παιχνίδι τελείωσε και όταν πήραμε το πρωτάθλημα, τότε πραγματικά ενθουσιαστήκαμε όλοι. Η σεζόν τελείωσε και εμείς καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Τώρα που τα σκεφτόμαστε και είμαστε χαλαροί τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ ωραία".

ΛΑΣΜΕ: "Αναμφίβολα τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ ωραία. Είναι ένας στόχος που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς και στο τέλος τα καταφέραμε. Σίγουρα είναι περίεργο το πώς τελείωσε το τρίτο παιχνίδι, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει που στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα. Παίξαμε πάρα πολύ καλά και το αξίζαμε".

Το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για την ομάδα. Νέα ομάδα, νέα πρόσωπα, νέος προπονητής. Πόσο πιο δύσκολο ήταν για εσένα Στεφάν (Λάσμε), που ήρθες τον Οκτώβριο;

"Ήταν πάρα πολλά τα νέα πρόσωπα στην ομάδα. Ήμασταν όλοι νέοι και ήταν πολύ δύσκολα για εμάς να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή. Ο Κόους έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά με την επιλογή των παικτών και με το πώς κατάφερε να “δέσει” ένα καινούργιο σύνολο. Ειδικά με την ανταλλαγή που έγινε μεταξύ του Πάνκο και του Γκιστ. Ο Τζέιμς μας βοήθησε πάρα πολύ μέσα στη σεζόν. Είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας, αλλά το θέμα είναι ότι μείναμε μαζί και τα καταφέραμε".

Ακόμα πιο δύσκολο για εσένα Τζέιμς (Γκιστ); Που ήρθες Δεκέμβριο!

"Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να μπω στη φιλοσοφία της καινούργιας μου ομάδας. Στην αρχή χρειάστηκα χρόνο για να μπορέσω να κατανοήσω τα νέα δεδομένα. Να καταλάβω τη θέση μου, τι θέλει ο προπονητής από εμένα, αλλά και να “δέσω” με όλα τα παιδιά που είχαν ήδη αρκετούς μήνες πίσω τους. Όλα, όμως, ήταν πολύ εντάξει μαζί μου. Με βοήθησαν από την αρχή και αθσάνθηκα πάρα πολύ άνετα από την πρώτη μέρα. Αυτό με βοήθησε στο να ενταχθώ στο σωστό… κλίμα. Και να το βγάλω και στο γήπεδο".

Πώς καταφέρατε να εξελιχθείτε κατά τη διάρκεια της χρονιάς;

Γκιστ: "Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα ο κόουτς με βοήθησε πάρα πολύ στο να εξελιχθώ. Στο να γίνω καλύτερος παίκτες. Με πίεσε στο να δουλέψω περισσότερο και να βελτιώσω τις αδυναμίες στο παιχνίδι μου. Μέσα από τις προπονήσεις έχω μάθει πολλά περισσότερα για το παιχνίδι. Πράγματα που δεν είχα ξανακούσει και δεν είχα ξαναδουλέψει στο παρελθόν. Έχω πάρα πολλά θετικά να κρατήσω από τη σεζόν".

ΛΑΣΜΕ: "Ο κόουτς μας εξήγησε από την αρχή ότι θα επιμείνει στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού. Και το έκανε. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Σε κάθε προπόνηση μας προκαλούσε. Μας προκαλούσε να γίνουμε καλύτεροι. Μέσα από τη δουλειά γίναμε πραγματική ομάδα. Και πολύ γρήγορα μάλιστα. Μαθαίναμε αμέσως αυτά που μας έλεγε και αυτά που μας ζήταγε ο κόουτς".

Πώς ζήσατε όλη αυτή την εμπειρία στο "Κάραβελ"; Με τον κόσμο στο ξενοδοχείο πριν αλλά και μετά τα παιχνίδια στο ΣΕΦ;

ΛΑΣΜΕ: "Με εξέπληξε. Δεν το περίμενα. Δεν φανταστήκαμε ότι θα υπάρχει τόσος κόσμος. Και μάλιστα πριν από το ματς. Τα είχαμε ξαναζήσει μετά το Κύπελλο, αλλά τώρα ήταν διαφορετικά. Ήταν πάρα πάρα πολύς κόσμος. Φοβερό. Και πριν και μετά τα παιχνίδια".

ΓΚΙΣΤ: "Ήταν πραγματική τρέλα. Φοβερή ατμόσφαιρα. Δεν γίνεται να μην σ’ αρέσει αυτό που γίνεται. Είναι μοναδικό και μας… φτιάχνει απίστευτα".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags