Facebook Pixel "Να γιατί έφυγα από Ολυμπιακό"
| 2013-06-30 08:45:00

"Να γιατί έφυγα από Ολυμπιακό"

"Να γιατί έφυγα από Ολυμπιακό"

Ο Χάινς αποκάλυψε τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να πάρει μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ. 

Ο Αμερικανός άσος μίλησε στον "Πρωταθλητή" για:

-τους λόγους που αποφάσισε να φύγει: "Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ως τώρα. Στον Ολυμπιακό πέρασα τα δύο καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Συζήτησα πολύ με την οικογένειά μου και ανθρώπους που εμπιστεύομαι και αποφάσισα πως το καλύτερο για μένα ήταν να προχωρήσω στην καριέρα μου. Τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σε μια φάση ως οργανισμός που θα μπορώ να συνεχίσω να είμαι ευτυχισμένος και πετυχημένος. Ένιωθα ανασφάλεια για αρκετά πράγματα".

-τις "κατηγορίες" πως αποφάσισε με οικονομικά κριτήρια: "Οι περισσότεροι λένε πως όλα έγιναν για τα λεφτά. Έτσι είναι η ζωή. Όταν ήρθα στην ομάδα νομίζω κανείς δεν ενθουσιάστηκε, αλλά εγώ ήξερα σε ποια ομάδα ερχόμουν και είχα αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να τα δώσω όλα. Όσο έπαιζα δεν σκεφτόμουν το συμβόλαιό μου που δεν ήταν μεγάλο, όπως δεν το σκεφτόταν και ο κόσμος. Τώρα όλοι συζητάνε γι’ αυτό. Δεν είναι τόσο απλό το όλο θέμα. Είναι πολύ πιο περίπλοκο. Και δεν έχω απαίτηση από τον πολύ κόσμο να το συνειδητοποιήσει αυτό. Όταν πρόκειται για τις ζωές των άλλων κι όχι τη δική σου, όλα μοιάζουν πιο εύκολα".

-την πορεία των διαπραγματεύσεων: "Μου μίλησαν ωραία οι πρόεδροι. Μου ζήτησαν να τους πω πόσα χρήματα θέλω για να μείνω και τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να διαπραγματεύομαι προσωπικά για χρήματα. Αυτή είναι δουλειά των ατζέντηδων. Με ρώτησαν συγκεκριμένα για το ποσό και απάντησα κατά προσέγγιση και με βάση τις προτάσεις που είχα και ήταν αρκετές. Είπα στους προέδρους ότι πάνω-κάτω τόσα είναι τα χρήματα με τα οποία θα είμαι ικανοποιημένος.

Μετά την πρώτη πρόταση που έγινε την επόμενη μέρα που βρεθήκαμε, δεν είχα καμία ενημέρωση και καμία επικοινωνία με τον Ολυμπιακό. Σάββατο μιλήσαμε, Τρίτη έφυγα και μέχρι την Πέμπτη που απάντησα στην ΤΣΣΚΑ δεν μίλησα με κάποιον από την ομάδα. Για σχεδόν μια εβδομάδα δεν είχα νέα από τον Ολυμπιακό. Ο καιρός πέρασε, απέρριψα κι άλλες προτάσεις και η ΤΣΣΚΑ με περίμενε τρεις εβδομάδες.

Εκείνη την Πέμπτη με πήρε ο ατζέντης μου, μου είπε πως η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να περιμένει άλλο και θα προχωρήσει το σχεδιασμό της. Μου είπα πως αν δεν τους απαντήσω θα υπογράψουν άλλο ψηλό. Συζήτησα λίγο με την οικογένειά μου κι εκείνη τη μέρα είπα το ‘ναι’ στην ΤΣΣΚΑ. Η απόφασή μου ήταν 100% δική μου και της οικογένειάς μου, κανενός άλλου. Την Πέμπτη είπα ναι και το πρωί της Παρασκευής ξύπνησα και βρήκα στο mail μου την πρόταση του Ολυμπιακού. Όταν είδα αυτό το mail, είχα ήδη δώσει το λόγο μου στην ΤΣΣΚΑ και τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags