Facebook Pixel «Πρώτα το NBA και μετά συζητά για ΠΑΟ»
| 2013-07-03 21:14:00

«Πρώτα το NBA και μετά συζητά για ΠΑΟ»

«Πρώτα το NBA και μετά συζητά για ΠΑΟ»

Ο μάνατζερ του Νικ Καλάθη μίλησε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, για τις συζητήσεις που θα κάνει με τους Ντάλας Μάβερικς, αλλά και για τα χρήματα που ζητά Λοκομοτίβ Κουμπάν για να τον αφήσει να έρθει πίσω στην Αθήνα...

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Καπάζογλου στον Sentra 103.3:

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό: «Τα πράγματα για τον Νικ Καλάθη είναι ξεκάθαρα. Ο Καλάθης δεσμεύεται συμβόλαιο με την Λοκομοτίβ Κουμπάν για έναν ακόμη χρόνο, στο οποίο δεν υπάρχει ρήτρα εξόδου, αυτό που λέμε buy out, για κανέναν ευρωπαϊκό σύλλογο, παρά μόνο για το ΝΒΑ, με ένα συγκεκριμένο ποσό ως το 25 Ιουλίου 2013. Αυτή τη στιγμή ο Νικ σε συνεργασία με τον Αμερικανό εκπρόσωπό του βρίσκονται σε μία διαδικασία συζήτησης και διαπραγμάτευσης με τους Ντάλας Μάβερικς που έχουν τα δικαιώματά του. Φαντάζομαι για θέματα που άπτονται οικονομικά, διάρκειας συμβολαίου, ρόλου κτλ. Για κάθε Ευρωπαίο παίκτη που έχει δουλειά στην Ευρώπη και με καλό συμβόλαιο δεν θα το κάνει κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες. Να πάει δηλαδή στο ΝΒΑ χωρίς να ρωτήσει πετώντας την σκούφια του. Θα πρέπει να ξέρει ότι η ομάδα έχει ενδιαφέρον για αυτούς ότι θα έχει ρόλο, εντάξει όχι να έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, αλλά να ξέρουν ότι ο προπονητής τους σκέφτεται για ένα συγκεκριμένο ρόλο στο παιχνίδι και φυσικά τα οικονομικά και οποιαδήποτε άλλη παράμετρος υπάρχει στο μυαλό τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες 7-10 μέρες όπως μου είπε χθες το βράδυ που επικοινωνήσαμε».

Για τις πιθανότητες που υπάρχουν να επιστρέψει στους «πράσινους»: «Σίγουρα υπάρχει ένα ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού το οποίο δεν είναι τωρινό μόνο, υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση να συζητηθεί το ενδεχόμενο της επιστροφής του. Βεβαίως πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα του ΝΒΑ, αν υπάρξει ΝΒΑ δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση επιστροφής στην Ευρώπη. Αν δεν υπάρξει ΝΒΑ, αυτό το οποίο μου είπε ο Νικ, φυσικά δεν έχει κανένα αρνητικό συναίσθημα ούτε κάποια αρνητική διάθεση (σ.σ. απέναντι στον Παναθηναϊκό). Φυσικά πρώτα και πάνω από όλα είναι η τωρινή του ομάδα, από την οποία επίσης δεν έχει κανένα παράπονο. Και έπαιξε και οικονομικά ικανοποιήθηκε. Είναι και η δική του θέση λεπτή και δύσκολη. Ούτε μπορεί να βγει “Εγώ θέλω να `ρθω”, ούτε να πει “Δεν θέλω να `ρθω”. Είναι όλα θέματα συζήτησης και διαπραγμάτευσης και ισορροπιών κάθε στιγμή. Αν ήταν ένας ελεύθερος παίκτης, θα έλεγα ότι το θέμα "τρέχει". Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία δεν εξαρτώνται μόνο απο την διάθεση του Καλάθη ή τη διάθεση του Παναθηναϊκού, ή την οικονομική διαπραγμάτευση. Υπάρχει το θέμα του ΝΒΑ και το θέμα της Κουμπάν. Και τα οποία όλα αυτά τα θέματα δεν είναι "νεκρά". Είναι πράγματα τα οποία εξελίσσονται και συζητιούνται. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα γίνει μια συζήτηση σήμερα και θα τελειώσει το θέμα».

Για το τι ποσό μπορεί να ζητήσει η Κουμπάν προκειμένου να τον αποδεσμεύσει; «Δεν μπορώ να διερμηνεύσω τις προθέσεις τους. Θα το δούμε μόνο όταν υπάρξει αυτή η συζήτηση. Και η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει μόνο όταν κλείσει οριστικά η πόρτα του ΝΒΑ. Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι άσκοπό να μπούμε σε κάποιου είδους συζήτηση».

Για το τι εκτιμά σχετικά με το αν μπορεί ο Καλάθης να βρει στους Μάβερικς: «Δεν πιστεύω ότι έχει παρά πολλές. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Φυσικά και ο ίδιος ξέρει ότι οι Μάβερικς δεν θα του δώσουν τον ρόλο του βασικού πλέι μέικερ. Θεωρώ ότι ένα συμβόλαιο το Ντάλας δίνει στον Καλάθη. Από εκεί και πέρα η συζήτηση είναι ποια είναι η διάρκεια του συμβολαίου, ποιοι είναι οι όροι, τι λέει ο προπονητής κτλ. Γιατί στο ΝΒΑ δεν είναι απλά τα πράγματα. Οπότε όλα αυτά θέλει να σταθμίσει ο Καλάθης και να δει τι είναι αυτό που τον συμφέρει περισσότερο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες σε αυτό που πραγματικά θέλει. Όλα περνάνε από το μυαλό του. Εντάξει ο Νικ είναι σίγουρα Αμερικάνος, χωρίς αμφιβολία. Γίνεται Ευρωπαίος, γίνεται Ελληνας, πρώτα από όλα και αντιλαμβάνεται ότι και η καριέρα του τα επόμενα 10 χρόνια πιθανώς να είναι στην Ευρώπη. Δηλαδή τα σταθμίζει υπό διαφορετικό πρίσμα από ότι ένας αντίστοιχος Ελληνας πχ. από ότι τα στάθμισε ο Σπανούλης πριν από πέντε χρόνια στο Χιούστον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags