«Πρώτα από όλα να πω συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο,. Στην πρεμιέρα έπρεπε να προσαρμοστούμε, γιατί δεν ξέραμε καλά τον αντίπαλό μας. Στα πρώτα λεπτά είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά στη συνέχεια η άμυνα ήταν καλύτερη και πήραμε μία εύκολη νίκη. Περιμέναμε περισσότερη αντίσταση. Παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε εύκολα τη νίκη» δήλωσε ο 29χρονος σέντερ της Εθνικής.

Ο Μπουρούσης ρωτήθηκε για το εάν η νίκη-έκπληξη της Φινλανδίας επί των Τούρκων νωρίτερα ήχησε ως...καμπανάκι στα αυτιά του ίδιους και των συμπαικτών του.  «Εμείς κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια. Θέλουμε να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε. Είναι νωρίς να μιλάμε για την εικόνα του ομίλου. Όπως γνωρίζετε στην ομάδα δεν κοιτάμε την εμφάνιση του καθενός. Όλοι παίζουμε για την ομάδα. Είναι μία αγαπημένη ομάδα. Μία μεγάλη παρέα που προσπαθούμε για τη χώρα μας και το δικό μας καλό».

Οσο για την επόμενη αναμέτρηση με τη Ρωσία, ο Έλληνας σέντερ είπε πως «θα κάνουμε το σκάουντινγκ και νομίζω πως θα είμαστε δυνατοί και έτοιμοι γιατί η Ρωσία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες. Δεν θα σταθούμε στις απουσίες της», είπε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Από την πλευρά του ο Λούκας Μαυροκεφαλίδης τόνισε: «Σίγουρα κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. Μπήκαμε χαλαρά ξεκίνημα στο ξεκίνημα όμως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Καταφέραμε να βελτιωθούμε κυρίως στην άμυνα που είναι και η βασική μας προτεραιότητα και να αλλάξουμε την εικόνα», δήλωσε αρχικά ο Ελληνας σέντερ-φόργουορντ στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVA Σπορ FM ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «από τη μεριά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο».

Όσον αφορά την ήττα της Τουρκίας από τη Φινλανδία, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σχολίασε: «Ευτυχώς που έγινε, το συζητήσαμε και στα αποδυτήρια. Μας έδωσε μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή».

Τελος, ανέφερε πως «με συγκέντρωση στην άμυνα νομίζω θα τα καταφέρουμε. Νομίζω όλοι πάνω – κάτω ξέρουμε ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».