Facebook Pixel Παίκτες μπάσκετ που αναστατώνουν τα τραπέζια του πόκερ
| 2013-09-24 22:56:00

Παίκτες μπάσκετ που αναστατώνουν τα τραπέζια του πόκερ

Παίκτες μπάσκετ που αναστατώνουν τα τραπέζια του πόκερ

Το Eurobasket ολοκληρώθηκε με πρωταθλήτρια τη Γαλλία και ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν αδιαμφισβήτητα ο Tony Parker.

Τις τελευταίες ημέρες όλοι ζούσαν στους ρυθμούς του EuroBasket που ολοκληρώθηκε με πρωταθλήτρια τη Γαλλία.

Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο αν στην ομάδα της δεν βρισκόταν ο Tony Parker που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, πήρε σπίτι του τον τίτλο του MVP και μέχρι την τελευταία στιγμή έδινε τον καλύτερο του εαυτό για το χρυσό μετάλλιο που, όπως είπε, κυνηγούσε 13 ολόκληρα χρόνια.

Ο Parker εκτός από το μπάσκετ λατρεύει και το πόκερ και με αφορμή την εκπληκτική παρουσία του στο φετινό EuroBasket σας παρουσιάζουμε το παρακάτω αφιέρωμα στα μεγάλα αστέρια του μπάσκετ που έχουν αδυναμία στο πόκερ.

Tony Parker

Ο Tony Parker που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τα μέσα για τον γάμο του με την Eva Longoria αποτελεί πλέον ένα μύθο του μπάσκετ με μια καριέρα 12 ετών στην ομάδα San Antonio Spurs του NBA.

Ο Parker έχει επιλεγεί ως All-Star του ΝΒΑ πέντε φορές και ήταν πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του τελικού του NBA το 2007. Με την εθνική Γαλλίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το 2005 στο Eurobasket,το ασημένιο το 2011 στην ίδια διοργάνωση και φέτος συμπλήρωσε την συλλογή του κατακτώντας το χρυσό.

Ο Parker περνάει τις ελεύθερες ώρες του παίζοντας πόκερ και όσο η καριέρα του προχωράει τόσο η αγάπη του για το παιχνίδι μεγαλώνει. To 2010 υπέγραψε με το γαλλικό online poker room Betclic ενώ αρκετές φορές έχει διοργανώσει φιλανθρωπικά τουρνουά πόκερ.

Paul Pierce

Ο Pierce αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του NBA και έχει επιλεγεί 10 φορές ως All-Star του ΝΒΑ. Επί 15 χρόνια ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες των Boston Celtics και σε αυτό το διάστημα έσπασε κάποια από τα σημαντικότερα ρεκόρ της ομάδας σημειώνοντας τους περισσότερους πόντους που έχουν μπει σε ένα ημίχρονο, τους περισσότερους που έχουν μπει σε μια περίοδο και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα.

Επίσης ήταν μέλος της ομάδας των Celtics όταν το 2008 κέρδισαν το πρωτάθλημα του NBA . Όταν δεν προπονείται ο Pierce παίζει πόκερ και έχει δείξει πως θέλει να ασχοληθεί με αυτό σοβαρά όταν ολοκληρώσει την καριέρα του στο μπάσκετ. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά events του WSOP τα τελευταία χρόνια και φέτος το καλοκαίρι τον είδαμε να παίζει στο $10.000 PLΟ.

Shawn Marion

O Shawn Marion είναι ένας από τους λίγους παίκτες που ξέρει να κινείται καλά σε όλες τις γωνιές του παρκέ και αυτό του έχει δώσει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε 4 πολύ μεγάλες ομάδες του ΝΒΑ: Phoenix Suns, Miami Heat, Toronto Raptors και Dallas Mavericks όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος αν και ξοδεύει αρκετό χρόνο στο πόκερ δεν έχει ακόμη κανέναν τίτλο στο βιογραφικό του κάτι το οποίο ο ίδιος αποδίδει στο γεγονός πως είναι πιο πολύ «τύπος του cash».

Αν και αποφεύγει να κάνει την εμφάνισή του σε μεγάλα τουρνουά αρκετές φορές έχει λάβει μέρος στα μικρότερα events του WSOP. Ο Shawn Marion έχει δηλώσει πως όταν παραιτηθεί από τα γήπεδα του μπάσκετ θα γίνει επαγγελματίας παίκτης πόκερ.

Jerry Buss

Ο Jerry Buss έφυγε από την ζωή τον Φεβρουάριο και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει ποτέ από το NBA. Είναι κυρίως γνωστός ως ιδιοκτήτης των Los Angeles Lakers.

Την περίοδο που είχε εκείνος τα ηνία της ομάδας οι Los Angeles Lakers κέρδισαν 10 πρωταθλήματα NBA ενώ από την ομάδα του έχουν περάσει τεράστια ονόματα όπως: Magic Johnson, Shaquille O’Neal, James Worthy και Kobe Bryant.

Ο Buss όμως ήταν γνωστός και ως καρχαρίας στα high stakes cash games ενώ η πορεία του ήταν καλή και στα τουρνουά. Αρκετές φορές είχε καταφέρει να μπει στα χρηματικά έπαθλα, 4 εκ των οποίων ήταν σε events του WSOP. To 1991 μάλιστα αποκλείστηκε μια ανάσα από το heads up του $2,500 Seven-card Stud event και τερμάτισε στην 3η θέση.

Tony G

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο οξύθυμος Tony G που μπορεί να είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες πόκερ με αναρίθμητα cashes κατά την διάρκεια της 15ετούς πορείας του στα τραπέζια ωστόσο διαθέτει και ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό στα παρκέ.

Από το 2010 μέχρι και το 2012 ήταν υπεύθυνος της ομάδας μπάσκετ της Λιθουανίας (κανείς δεν ξεχνά την παρουσία του στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου) ενώ παραμένει στην θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην Λιθουανία μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags