Facebook Pixel "Εδώ που φτύνετε πολύ γρήγορα θα γλείφετε!"
| 2013-12-02 09:00:00

"Εδώ που φτύνετε πολύ γρήγορα θα γλείφετε!"

"Εδώ που φτύνετε πολύ γρήγορα θα γλείφετε!"

"Σκυλίσια Μέρα" με τον πρώτο αγώνα του τεράστιου Νίκου Γκάλη με τη φανέλα του Άρη, σαν σήμερα, το 1979! Πόσους πόντους πέτυχε στο ντεμπούτο του και απέναντι σε ποιον;

Ήταν 2 Δεκεμβρίου 1979 όταν ο Νίκος Γκάλης αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με τη φανέλα του Άρη, με την οποία στη συνέχεια θα μεγαλουργούσε, ο Γκάλης έπαιξε στην πρεμιέρα του με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Ο Άρης κέρδισε δύσκολα με 79-78, με τον Νίκο Γκάλη να φοράει την φανέλα με το "Νο7", που αργότερα θα αντικατασταθεί από το "Νο6".

Πόσους πόντους έβαλε ο Γκάλης; 30! Λογικό όλα τα φώτα να στραφούν πάνω του.

Στο σχόλιο των δημοσιογράφων, μάλιστα, μετά το ματς ότι ο πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης δείχνει αρκετά …ατομιστής, ο Ανδρέας Πεταλίδης έδωσε την θρυλική απάντηση: "Προσέξτε τι θα γράψετε, γιατί εδώ που φτύνετε πολύ γρήγορα θα γλείφετε"! 

Ο τεράστιος Γκάλης, λοιπόν, από τις 2 Δεκεμβρίου 1979 άρχισε να γράφει τη δική του χρυσή ιστορία στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το δημοσίευμα για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι σίγουρα ιστορικό:

"Στη Θεσσαλονίκη η μικρή νίκη του Άρη επί του Ηρακλή (79-78) κρίνεται σαν έκπληξη. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι όλα τα ματς στο Αλεξάνδρειο, μεταξύ των βορειοελλαδίτικων συλλόγων, γίνονται ντέρμπυ.

Ο πρωταθλητής Άρης, με τον Ελληνοαμερικανό Γκάλλις στην ομάδα του, είναι πάντως αποφασισμένος για σκληρές μάχες προκειμένου να κρατήσει τον τίτλο". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags