Απόλλωνας Πάτρας και Άρης έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση με τους Πατρινούς να φεύγουν με το «διπλό» της νίκης. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έπιασε τον Άρη στο 8-11 και κάλυψε το -2 της ήττας του πρώτου γύρου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης ήθελε τη νίκη για να έχει αντίκρισμα το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη την περασμένη αγωνιστική, ο Απόλλωνας από τη μεριά του χρειαζόταν τη βαθμολογική ανάσα, αλλά και... εκδίκηση για την εντός έδρας ήττας του πρώτου γύρου. Οι δύο ομάδες έχασαν την ευκαιρία τελειώσουν το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια και στην παράταση καθοριστικές βολές και λάθη στοίχισαν στον Άρη.

MVP: Οι Αμερικανοί του Απόλλωνα βρέθηκαν σε καλή ημέρα. Ο Τζέρεμι Γουίλσον με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 1 κόψιμο σε 36'16'' έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποψινό «διπλό», ο Ντάνιελ μέτρησε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ οι Ρος και Μπολντς οδήγησαν την ομάδα τους στο έξτρα πεντάλεπτο.

KEY POINT: Με το παιχνίδι να έχει πολλές εναλλαγές στο σκορ και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν όλα κρίθηκαν στο τέλος. Με το σκορ να είναι ισόπαλο ο Ρος αστόχησε στα 36'' , ο Βεζένκοφ μάζεψε το ριμπάουντ με τον Πελεκάνο να αστοχεί σε τρίποντο με τη σειρά του. Στα 3'' ο Αθηναίου έπαιξε καλή άμυνα, κατάφερε να κερδίσει την κατοχή για την ομάδα του, ωστόσο μετά το time out αστόχησε σε μακρινό τρίποντο. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί όπου ο Απόλλωνας έτρεξε επιμέρους σκορ 4-12. Ο Βεζένκοφ πέτυχε το πρώτο καλάθι της παράτασης, ωστόσο στη συνέχεια ο Μπολντς ήταν εύστοχος σε τρίποντο (65-66 στο 43'). Στη συνέχεια ο Ασημακόπουλος αστόχησε σε 2/2 βολές, ο Πελεκάνος έκανε καθοριστικό λάθος με τους Ρος και Μπολντς να «καθαρίζουν» το παιχνίδι.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 1000 φίλαθλοι, ωστόσο ο Άρης δεν κατάφερε να τους ανταμείψει με τη νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 36-35, 52-51, 63-63κ.α., 67-75
Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 2, Πελεκάνος 13 (2), Γκίκας, Τσακαλέρης 3, Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 14 (2), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 4, Αθηναίου 19 (3)
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Ρος 20, Αργυρόπουλος 1, Ντάνιελ 14, Γουίλσον 15 (2), Λιανός 4, Πέτροβιτς 8 (2), Πελεκούδας, Μιλουτίνοβιτς, Μπολντς 13 (1)

Πηγή: gazzetta.gr