Facebook Pixel Η ώρα του Γεωργιάδη
| 2014-04-02 16:55:00

Η ώρα του Γεωργιάδη

Η ώρα του Γεωργιάδη

Το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο μοιάζει αρκετά απλό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει ότι, έχοντας κίνητρο πλέον, μπορεί να παίξει στοιχειωδώς καλά επίθεση: το έκανε καλά τον τελευταίο μήνα μόνο κόντρα στον Εργοτέλη, όπως όμως είχε την τύχη να βρει τρία γκολ μέχρι το 15' - δύσκολα θα συμβεί το ίδιο απόψε. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του πρέπει να παίξει άμυνα, σωστή, προσεχτική και αποτελεσματική. Αστροφυσική δεν είναι, αλλά κάποια γνώση για να βρεις τη συνταγή και να την εφαρμόσεις χρειάζεται. Ωρα να δούμε τι μπορεί ο Γιώργος Γεωργιάδης.

O Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε εντός έδρας με Παναθηναϊκό, Πανθρακικό και Αρη. Δεν έκανε καλή κυκλοφορία της μπάλας ούτε στην Τρίπολη: ισοφάρισε χάρη σε ένα κόρνερ. Δεν σκόραρε παρά τη γενναιοψυχία, ούτε στο «Ολντ Τράφορντ» και μολονότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του άφησε για κάνα τέταρτο στο τέλος την μπάλα, παίζοντας για να κρατήσει το υπέρ της 3-0. Ο Ολυμπιακός έχει τους Σαβιόλα, Φουστέρ ανέτοιμους από τραυματισμούς, τον Ιμπαγάσα, που θα ήταν χρήσιμος σήμερα, εκτός αποστολής, τον Κάμπελ και τον Τσόρι κουρασμένους. Αυτό τον Ολυμπιακό, που μοιάζει να βιάζεται να δει τη σεζόν να τελειώνει, πρέπει ο ΠΑΟΚ του Γεωργιάδη να μην του επιτρέψει να γίνει απόψε πολύ απειλητικός.

Αμυντικά

Ο Παναθηναϊκός, ο Πανθρακικός και ο Αρης που στο Καραϊσκάκη συμπεριφέρθηκαν αμυντικά πολύ καλά, έκαναν διαφορετικά πράγματα – μολονότι η προτεραιότητά τους ήταν η άμυνα. Ο Πανθρακικός έπαιξε μαζικά πίσω. Δεν ξεμύτισε ποτέ, δεν έκανε ευκαιρία. Εχασε με 2-0, κυρίως επειδή έμεινε με 10 παίκτες και πλήρωσε δυο στημένες φάσεις, αλλά τον Ολυμπιακό επιθετικά τον περιόρισε. Το 5-4-1 του Μάντζιου, που μετά την αποβολή του Σαρακατσάνου έγινε 5-3-1, μπέρδεψε ουκ ολίγες φορές τον Ολυμπιακό. Ο Αρης αιφνιδίασε τον πρωταθλητή στην αρχή με τις μεγάλες μπαλιές στον Μανιά και το θάρρος να υποστηρίξει το φορ του: ο Ολυμπιακός περίμενε μια ομάδα φοβισμένη και βρήκε μια ομάδα ψυχωμένη και με επιθετικές βλέψεις. Πέταξε ένα ημίχρονο λόγω σύγχυσης και παρά τις σωστές αλλαγές του Μίτσελ, ούτε στην επανάληψη κατάφερε να γίνει απειλητικός, γιατί ο Αρης οπισθοχωρώντας μαζικά έκλεισε τους χώρους. Ο ΠΑΟ τα κατάφερε καλύτερα από όλους. Στήθηκε πίσω με το 4-5-1 του Αναστασίου, αλλά έπαιξε ενεργητική άμυνα στη μπάλα, κούρασε τον έτσι κι αλλιώς εξουθενωμένο Κάμπελ, πήρε ρίσκο να αφήσει χώρο στον Πέρες, ανάγκασε τον Τσόρι για να κάνει παιχνίδι να πάει μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Ο ΠΑΟ ανάγκασε τον Ολυμπιακό να ανέβει πολύ και τον χτύπησε στην κόντρα. Να δούμε τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ.

Ακύρωσε

Ο Γεωργιάδης από τη μέρα που ανέλαβε περιόρισε τα διλλήματα και μοίρασε πολύ το χρόνο συμμετοχής. Οι παίκτες γύρισαν στις θέσεις τους και παίζουν όπου ξέρουν, κάνοντας αυτό που τους αρέσει. Ο Τζαβέλλας κι ο Σκόνδρας ξανάγιναν ακραίοι μπακ, ο Κατσουράνης έπαιζε χαφ πριν τραυματιστεί, ο Νάτχο παίζει «δεκάρι» κι ο Λούκας με τον Στοχ μπορεί να ξαναέχουν την μπάλα όσο θέλουν. Ο Γεωργιάδης έδωσε χρόνο και στους ξεχασμένους Γεωργιάδη και Νίνη, παίρνοντας και από τους δύο πράγματα και δεν ακύρωσε τις μεταγραφές του Στέφενς: Μάρτενς, Μαντούρο, Χούσιν πήραν τον χρόνο τους χωρίς να σκίσουν πάντως. Γύρισε η ηρεμία; Οχι ακριβώς κι αυτό είναι το παράξενο. Γιατί φαίνεται ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, έτσι όπως ακριβώς καταλαβαίνει τις αρετές των παικτών του, μοιάζει να κατανοεί και τα νεύρα τους: φοβάμαι ότι τα επιτρέπει κιόλας.

Νεύρα
Μετά τη φυγή του Στέφενς υπάρχουν περισσότερα νεύρα, περισσότερες μαγκιές, περισσότερες ανοησίες σχεδόν σε κάθε ματς του ΠΑΟΚ. Με νεύρα και ενέργειες σαν αυτές που μας έδειξαν τελευταία ο Ινσαουράλντε, ο Τζαβέλλας, ο Σπυρόπουλος, ο Λούκας, ακόμα κι ο Σαλπιγγίδης ή ο Νάτχο καλή άμυνα δύσκολα παίζεις. Βέβαια είναι εύκολο να κάνεις το ματς «ροντέο» και να γυρίσεις στη Θεσσαλονίκη σαν ήρωας εξασφαλίζοντας ένα νέο συμβόλαιο, γιατί πούλησες μαγκιά στο Καραϊσκάκη: είναι ένας εύκολος τρόπος.

Γκαρσία
Η τύχη του ΠΑΟΚ έγκειται σήμερα στις ικανότητες του προπονητή του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να χρησιμοποιήσει το μυαλό του για να παίξει άμυνα και να πάρει αποτέλεσμα από έναν αποσυντονισμένο Ολυμπιακό σε ένα γήπεδο σίγουρα καυτό – ίσως για πρώτη φορά φέτος. Ο Γεωργιάδης πρέπει να πείσει τους παίκτες του να παίξουν ποδόσφαιρο, αδιαφορώντας για όλα τα άλλα. Αν καταφέρει να το κάνει, θα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του: εύκολο δεν είναι. Οι παίκτες του μπορεί να βγουν κερδισμένοι παίζοντας κλοτσομπουνίδια: θα βρουν πολλούς από την άλλη με διάθεση συμμετοχής. Ο Γκαρσία για μια μπουνιά στον Ντιόγο λατρεύτηκε: αμφιβάλω όμως αν κανείς θυμάται πόσο έληξε εκείνο το ματς...

Πηγή: sday.gr   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags