Facebook Pixel ”Τρόμαξα με τον εαυτό μου”
| 2014-04-15 20:31:00

”Τρόμαξα με τον εαυτό μου”

”Τρόμαξα με τον εαυτό μου”

O Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε για πρώτη φορά για το συμβάν με τον οπαδό της Χάποελ, την ντροπή που ένοιωσε όταν είδε το video, την αντίδραση της γυναίκας του αλλά και των συμπαικτών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο one.co.il:

Για το περιστατικό με τον οπαδό που τον έβρισε, είπε: “Δεν ήθελα να μιλήσω με τη σύζυγο μου για το συμβάν, γιατί ήταν πολύ ευαίσθητη η κατάσταση. Δεν ήθελα να της πω τι μου φώναζε αυτός ο τύπος. Παρ’ όλα αυτά, είναι ο πιο κοντινός μου άνθρωπος, αυτός που πάντα ήταν στο πλευρό μου. Τι είχε να μου πει; Man, ήταν πολύ εκνευρισμένη! Δεν μπορούσε να καταλάβει πώς βρέθηκα σε αυτήν την κατάσταση και έτρεξα προς τις εξέδρες, για να κυνηγήσω τον οπαδό. Γνώριζε ότι δεν συνηθίζω σε τέτοιες συμπεριφορές, ό,τι και αν ακούω. Αλλά ήθελε πραγματικά να μάθει τι μου είπε αυτός ο άνθρωπος. Όταν της είπα η συμπεριφορά της δεν άλλαξε, παρέμεινε έξαλλη και μου έλεγε ότι δεν έπρεπε να συμπεριφερθώ έτσι”.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που είχε από τους συμπαίκτες του, είπε: “Δεν σε έχουμε δει ποτέ να πηδάς για ριμπάουντ, με την ενέργεια και τη θέληση που είχες, όταν πέρασες πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες. Ποτέ δεν σε είδαμε να τρέχεις τόσο γρήγορα, να είσαι τόσο αθλητικός, μου είπαν. Γενικά, με στήριξαν και νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτό. Μετά, δέχθηκα άπειρες κλήσεις από την Ελλάδα, από αριθμούς που δεν είχα υπ’ όψιν μου. Μου έστελναν και μηνύματα, ζητώντας μου να τους απαντήσω”.

Για το πώς ένιωσε όταν είδε τον εαυτό του στο video, τόνισε: “Δεν είχα ξαναδεί ποτέ τον εαυτό μου σε αυτήν την κατάσταση. Ειλικρινά, εξεπλάγην. Ένιωσα πολύ άσχημα. Ακόμα νιώθω άσχημα και μετανιωμένος. Ο σεβασμός μου για τον οργανισμό και τον τρόπο που μου στάθηκε μετά το γεγονός έχει αυξηθεί κατακόρυφα”.

Για την τιμωρία που θα του επιβληθεί, είπε: “Ανησυχώ πολύ για την τιμωρία, γιατί δεν θα είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα στην εθνική λίγκα. Ενδεχομένως να χάσω και τους τελικούς. Έως το τέλος της σειράς με την Αρμάνι, θα ξέρω το μέλλον μου”.

Για το τι του λένε οι άνθρωποι που τον συναντούν στο δρόμο, είπε: “Διάφορα. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, αλλά η στήριξη που έλαβα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Δεν είμαι από τους τύπους που μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα στους δρόμους και να ανοίξεις κουβέντα. Συνήθως με βρίσκουν όταν είμαι στο πάρκο με τον γιο μου ή στη Nokia Arena”.

Για το αν σκέφτεται να φύγει, υποστήριξε: “Δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω από τη Μακάμπι, αφενός λατρεύω τον οργανισμό, αφετέρου όλοι ήταν στο πλευρό μου και αγκάλιασαν την οικογένεια μου. Ελπίζω να μείνω και την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν (το συμβόλαιο του είναι +1), αν η ομάδα συμφωνεί με την… τρελή μου προσωπικότητα”.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως στο συμβόλαιο του υπάρχει ρήτρα να λήξει η συνεργασία του με τη Μακάμπι, αν ξεπεράσει τα 155 κιλά: “Ο μάνατζερ μου πρόσθεσε αυτή την παράγραφο. Πλάκα κάνω! Σε όλη μου τη ζωή είχα πρόβλημα με το βάρος και το να μείνω σε κάποια κιλά. Τώρα, επέλεξα να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα, για αυτό και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, όταν οι της Μακάμπι ζήτησαν αυτόν τον όρο”.

Για τα πλέι οφ της Euroleague, δήλωσε αισιόδοξος: “Έχουμε νικήσει τις δυο από τις οκτώ φιναλίστ (Γαλατασαράι, Παναθηναϊκός) και μας έχουν “σκουπίσει” η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ. Εξαιρουμένου ενός ματς που είχαμε πολλές απουσίες, όλα τα άλλα κρίθηκαν σε διαφορά μικρότερη των έξι πόντων. Με τις άλλες τρεις δεν έχουμε συναντηθεί φέτος.

Οι Ιταλοί έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά για να φτάσουν εδώ που έφτασαν και ακόμα παραπέρα. Τα προηγούμενα χρόνια έδειχναν να μην έχουν ομόνοια μεταξύ παικτών και κόουτς, αλλά αυτό άλλαξε φέτος. Δεν ξεκίνησαν καλά τη σεζόν, αλλά πλέον είναι ηγέτες στη SerieA και πήραν το πλεονέκτημα έδρας, στα play offs της Euroleague. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες, αλλά πιστεύουμε πως με καλή άμυνα μπορούμε να τους περάσουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα στην επίθεση, γιατί να είστε σίγουροι πως θα προσφέρω πόντους. Πιστεύω θα περάσουμε με σκορ 3-1″.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags