Δεν βγαίνει και πολύ νόημα, ωστόσο ο Ντόναλντ Στέρλινγκ, ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, φέρεται να λέει στη σύντροφό του πως δεν της επιτρέπει να κυκλοφορεί με μαύρους, με αφορμή μια φωτογραφία που ανέβασε η ίδια με τον Μάτζικ Τζόνσον!

Η δημοφιλής σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα TMZ "ανέβασε" στο διαδίκτυο ηχητικό ντοκουμέντο με διάλογο του 80άχρονου εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου με την Στιβιάνο, το οποίο βέβαια εξετάζεται από τις αρχές εάν είναι αυθεντικό.

Στον... σοκαριστικό διάλογο, η Στιβιάνο φαίνεται να απολογείται στον Στέρλινγκ για το χρώμα του δέρματός της: "Γλυκέ μου, συγγνώμη, μακάρι να μπορούσα να αλλάξω το δέρμα μου, το χρώμα του δέρματος μου". Και τότε εκείνος της εξηγεί πως το πρόβλημα δεν είναι εκείνη, αλλά το γεγονός πως βγάζει φωτογραφίες με μειονότητες!

Κι όταν εκείνη τον ρωτά ποιο είναι το πρόβλημα με τις μειονότητες, με τους μαύρους, με τους ισπανόφωνους, αυτός αρχίζει το παραλήρημα... "Είναι σαν να μιλάς στον εχθρό. Δεν υπάρχει κάτι λάθος με τις μειονότητες. Είναι εκπληκτικοί. Γιατί εσύ είσαι εχθρός για εμένα. Επειδή δεν καταλαβαίνεις. Υπάρχει μια κουλτούρα... Ο κόσμος νιώθει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Οι ισπανόφωνοι νιώθουν συγκεκριμένα πράγματα για τους μαύρους, οι μαύροι νιώθουν συγκεκριμένα πράγματα για άλλα γκρουπ. Ιστορικά, έτσι είναι τα πράγματα. Και πάντα θα είναι έτσι. Εγώ ζω σε μια κουλτούρα και πρέπει να ζω μέσα σε αυτήν την κουλτούρα.

Έτσι είναι τα πράγματα. Αυτό είναι το θέμα. Καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω το μήνυμα. Εσύ ζεις όπως αισθάνεσαι. Δεν μπορείς να είσαι ευέλικτη. Γιατί εκλαμβάνεσαι είτε ως Λατίνα, είτε ως λευκό κορίτσι. Γιατί μπορείς να περπατάς δημοσίως με μαύρους ανθρώπους; ΓΙΑΤΙ; Έχεις κάτι να κερδίσεις από αυτό; Ίσως να είσαι ηλίθια. Ίσως δεν ξέρεις τι σκέφτεται ο κόσμος για εσένα. Έχει όμως, σημασία. Με ενοχλεί πολύ που διαφημίζεις, που δημοσιοποιείς ότι έχεις σχέσεις με μαύρους. Πρέπει να το κάνεις αυτό;

Δεν θέλω να πρέπει να τους μισείς. Αυτό όμως, είναι που κάνει ο κόσμος. Φέρνει τα πάνω κάτω. Θέλω θα τους αγαπάς -ιδιωτικά. Σε όλη σου τη ζωή, στην καθημερινότητα σου μπορείς να είσαι μαζί τους. Κάθε μέρα. Γιατί θες να δημοσιοποιείς αυτή τη σχέση στο Instagram και να τους φέρνεις στα παιχνίδια μου; Σε όλη σου τη ζωή, κάθε μέρα, μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Μπορείς να κοιμάσαι μαζί τους, να τους πηγαίνεις σπίτι σου, να κάνεις ό,τι θες. Αυτό που σου ζητώ, η μικρή απαίτηση που έχω, είναι να μην εμφανίζεσαι δημοσίως μαζί τους. Να μην τους φέρνεις στα παιχνίδια μου.

Δεν υπάρχει αρνητισμός. Αγαπώ τους πάντες. Απλά λέω ότι στο ηλίθιο γ... Instagram σου, δεν χρειάζεται να παρουσιάζεις τον εαυτό σου, περπατώντας με μαύρους ανθρώπους. Δεν πρέπει να το κάνεις. Αν θες να το κάνεις, κάνε το. Τον Τζόνσον τον ξέρω καλά και θα έπρεπε να τυγχάνει θαυμασμού. Το μόνο που λέω είναι πως είναι πολύ δύσκολο να τον θαυμάζεις ιδιωτικά και κατά τη διάρκεια όλη της γ... ζωής σου, να τον φέρνεις εδώ, να τον ταΐζεις, κάνε σεξ μαζί του, δεν με νοιάζει. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Αλλά μην τον ανεβάζεις στο Instagram, ώστε να το δει όλος ο κόσμος και μετά να με παίρνουν τηλέφωνα. Και μην τον φέρνεις στα παιχνίδια μου. Εντάξει;".

Κι ενώ από το ΝΒΑ δεν υπήρξε αντίδραση, παρά οι δηλώσεις ενός εκπροσώπου της Λίγκας πως εξετάζουν το θέμα, το ESPN γράφει πως οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα θέσουν θέμα οριστικής απομάκρυνσής του από το πρωτάθλημα! Φυσικά και στα social media έγινε χαμός!

"Σκέφτομαι να αγοράσω τους Κλίπερς απ' αυτόν τον βλάκα και να τους χαρίσω στον Μάτζικ Τζόνσον!" δήλωσε ο διάσημος και πετυχημένος ράπερ, Σνούπι Ντογκ.

Ο Μάτζικ Τζόνσον "τιτίβισε" λέγοντας πως δεν θα ξαναπάει σε παιχνίδι των Κλίπερς, όσο ο Στέρλινγκ παραμένει ιδιοκτήτης τους, ενώ ο Ντομινίκ Γουίλκινς επισήμανε πως η υπόθεση πρέπει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

"Δεν υπάρχει χώρος για τον Ντόναλντ Στέρλινγκ στο πρωτάθλημά μας", είπε με ξεκάθαρο τρόπο ο ΛεΜπρον Τζέιμς!

Πηγή: sentragoal.gr