Ο Αλβέρτης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε, καθώς εκτός 12άδας είχε μείνει ο Αντώνης Φώτσης και τη θέση του είχε πάρει ο Διαμαντάκος. Οι "πράσινοι" με ένα γρήγορο 9-0 προηγήθηκαν στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, χτίζοντας από πολύ νωρίς μία υπέρ τους διαφορά. Ο Απόλλων πλησίασε στους 4 (12-8), ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 6-0 κι εδραίωσε το προβάδισμά του.

Το 2ο φάουλ του Ούκιτς έφερε τον Γιάνκοβιτς στο παρκέ, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς το ροτέισον. Ο Μαυροκεφαίδης έδωσε πολύ σημαντικές λύσεις, ενώ με τρίποντο από τον Κάρι γράφτηκε το 32-15 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, στο οποίο ο Παναθηναϊκός σούταρε με 6/7 βολές, 7/9 δίποντα και 4/8 τρίποντα.

Η αστοχία του Απόλλωνα από τα 6.75μ. δεν του επέτρεπε να πλησιάσει, καθώς είχε 2/13 τρίποντα και μόλις 15% ποσοστό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 41-24, πριν ο Λιανός γράψει με τρίποντο το 41-27 και δώσει μία πρόσκαιρη ανάσα στους "πράσινους". Ο Παππάς πλέον οργάνωνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ θέση στο παρκέ είχε πάρει και ο Διαμαντάκος των 214 εκατοστών!

Ο Μαυροκεφαλίδης κρατούσε τη θέση του πρώτου σκόρερ με 9 πόντους, ενώ ο Γιάνκοβιτς είχε προλάβει να προσθέσει άλλους 5, σε ένα παιχνίδι που ήταν σαφής η επιθυμία του Αλβέρτη να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής.

Με ένα επιμέρους 15-3 στο πρώτο τετράλεπτο του γ' δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 27 πόντους (58-31) στο 24' και απέκτησε τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερες δοκιμές στο παιχνίδι του. Ο Διαμαντίδης μετά την εντυπωσιακή πάσα στον Μπράμο που κάρφωσε δυνατά, αποχώρησε από το παρκέ και δεν ξαναπέρασε στο παρκέ.

Στη συνέχεια ο Λάσμε έδωσε τη θέση του Διαμαντάκο ο οποίος και πρωταγωνίστησε συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει με τα αθλητικά του προσόντα. Σε δύο περιπτώσεις έβαλε δύο καλάθια και πήρε ένα ριμπάουντ, ενθουσιάζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 32-15, 43-28, 74-35, 88-61