Facebook Pixel "Είχα υποχρέωση σαν Αλβέρτης"
| 2014-06-04 23:05:00

"Είχα υποχρέωση σαν Αλβέρτης"

"Είχα υποχρέωση σαν Αλβέρτης"

Πολύ χαρούμενος, όπως είναι φυσιολογικό, ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό

 Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ξεκινάω με ένα ευχαριστώ στον Αργύρη Πεδουλάκη γιατί έχει μεγάλο μερίδιο. Ευχαριστώ τους Μανωλόπουλο, Πρίφτη και Παππά σε μία φάση καινούρια για μένα. Μετά από ατέλειωτες ώρες καταφέραμε και φέραμε εις πέρας την αποστολή μας σαν τεχνικό τιμ. Είχα υποχρέωση σαν Αλβέρτης, έκανα το καθήκον μου για να κάνω τα αδύνατα-δυνατά για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Για τα ματς πριν το Φάιναλ Φορ παίξαμε τρία καλά παιχνίδια, δύο εδώ κι ένα στη Μόσχα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπήρχε μεγάλη ψυχολογική πίεση μετά το σπάσιμο της έδρας στο ΟΑΚΑ. Αλλά εκεί είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια κάποια πράγματα που δεν χαρακτηρίζονται με λέξεις ούτε μπορείς να τους δώσεις ερμηνεία. Ένστικτο επιβίωσης. Ευχαριστώ τα παιδιά για τη συνεργασία, τον κόσμο που ήταν δίπλα.

Ο Παναθηναϊκός δεν τελειώνει με ένα χαμένο ή κερδισμένο πρωτάθλημα. Συνεχίζει και κοιτάει την επόμενη μέρα. Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα. Μου δόθηκε ευκαιρία να δω και να γνωρίσω συμπεριφορές τις οποίες ίσως και να μην τις περίμενα. Σαν άνθρωπος απέκτησα μεγάλη εμπειρία. Στη δουλειά γίνεσαι και καλύτερος, κάποια πράγματα τα μαθαίνεις και εκτός. Τον κόουτς δεν τον ήξερα, αλλά στις κάποιες φορές που βρεθήκαμε, γνώρισα έναν άνθρωπο που τον εκτίμησα. Δεν μιλάω μπασκετικά τώρα, αλλά σαν άνθρωπος. Κάποιες διαφορές και εντάσεις είναι μεταξύ τεσσάρων γραμμών και δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για το αν συγκρίνει τον τίτλο με κάποιον άλλον ως παίκτης: «Είναι εντελώς διαφορετικό. Εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Ήταν πολύ δύσκολος, χάσαμε το πλεονέκτημα, το σπάσαμε κι εμείς μετά και το πήραμε».

Αν θα συνεχίσει ως προπονητής: «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα παίξουμε σήμερα. Είναι πολύ νωρίς, δεν είναι της παρούσης».

Στη συνέχεια ο «Φράγκι» πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο επιλογές, να πέσεις κάτω και να μην σηκωθείς, αλλά να σηκωθείς και να παλέψεις. Είναι πολλές φορές η ατμόσφαιρα…».

Για την υποστήριξη του κόσμου μετά την ήττα στο τρίτο παιχνίδι: «Ήταν πολύ σημαντικό στήριγμα στην ομάδα. Της έδωσε αυτοπεποίθηση και θάρρος και ήταν η αφετηρία μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags