Η Εθνική U17 Ανδρών πάλεψε για μια θέση στην 8άδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά δεν τα κατάφερε… Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 76-84 από την Αυστραλία και την Πέμπτη (14/08) θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-16.
Με καλή άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Κόνιαρη, Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο η ελληνική ομάδα κράτησε τις ισορροπίες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στην επανάληψη, ωστόσο, τα «καγκουρό» έβαλαν φρένο επιθετικά στην Εθνική και χτυπώντας μέσα στην ρακέτα κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 15π. (66-52). Η Αυστραλία διατήρησε σταθερά τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το 35’ (74-62), όμως, με οδηγούς τους Κόνιαρη, Ντουζίδη και Χαραλαμπόπουλο η Εθνική πέρασε στην αντεπίθεση και με ένα σερί 9-0 μείωσε στους 3π. (71-74, στο 37’). Οι παίκτες του Δημήτρη Παπανικολάου πλησίασαν και στο -2 (76-78, 42’’ για το τέλος) και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όμως το λέι απ του Μουράτου δεν βρήκε στόχο. Με 2/2 βολές ο Βασίλιεβιτς αύξησε τις αποστάσεις για την Αυστραλία (76-80), ακολούθησε το άστοχο τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου και άλλες τέσσερις εύστοχες βολές του Ουϊλσον με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 76-84.
Δεκάλεπτα: 19-17, 36-37, 52-66, 76-84.
Ελλάδα: Ελλάδα: Κόνιαρης 21(3), Ντουζίδης 11(3), Μιλεντίγιεβιτς 3(1), Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Πεφάνης 2, Δίπλαρος 2, Μουράτος 8(1), Παπαγιάννης 12, Χαραλαμπόπουλος 17(1).
Αυστραλία: Βασίλιεβιτς 13(1), Χόντγκσον 2, Όουις 9(1), Γουίλσον 12, Ακιντόλα, Νόι 8(1), ΜακΜούλαν, κλαρκ 13, Γουάιτ, Φρόλινγκ 7, Χάμφρις 20.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο