Facebook Pixel «H Εθνική λειτουργεί σαν ομάδα»
| 2014-08-14 18:45:00

«H Εθνική λειτουργεί σαν ομάδα»

«H Εθνική λειτουργεί σαν ομάδα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γενικός γραμματέας της Ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τάκης Τσαγκρώνης. Μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής και τόνισε πως το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως υπάρχει ομόνοια και καλό κλίμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τάκης Τσαγκρώνης:
Για την προετοιμασία της Εθνικής:
“Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία, έχουν γίνει τα πρώτα βήματα και πιστεύουμε πως είναι θετικά. Αύριο το πρωί η ομάδα αναχωρεί για Λιθουανία όπου θα παίξει με την γηπεδούχο, την Σλοβενία και την Νέα Ζηλανδία, επιστρέφει την Τρίτη και την Τετάρτη θα παίξουμε στην Ελλάδα με την Τουρκία. Μετά στις 22 του μηνός θα παίξουμε ξανά με την Τουρκία στην Πόλη. Φέτος είχαμε δυσκολίες και δεν καταφέραμε να κάνουμε το Ακρόπολις με την εκκρεμότητα για το αν θα μετέχουμε στο Παγκόσμιο. Όταν πήραμε την κάρτα ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες να βρούμε ομάδες όμως οι ομάδες είχα ετοιμάσει τις προετοιμάσεις τους”.
Για το κλίμα που υπάρχει:
“Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ παικτών και “σταφ” και αυτό είναι το σημαντικότερο. Η Εθνική λειτουργεί σαν ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο συστατικό φέτος. Βέβαια, όλα κρίνονται μέσα στο παρκέ. Όχι όπως παλαιότερα που βγαίναμε πρωταθλητές κόσμου στα καφενεία”.
Για τις αλλαγές στο μπάσκετ:
“Οι καιροί αλλάζουν, το μπάσκετ αλλάζει μορφή και ενώ παλαιότερα ψάχναμε βαρύ πεντάρι πλέον χρειάζονται γρήγοροι παίκτες. Πλέον, τα πεντάρια σουτάρουν ενώ παλαιότερα τους βρίζαμε αν το έκαναν”.
Για τα όσα είχαν συμβεί με τον Ολυμπιακό:
“Αυτά είναι περασμένα. Θέλουμε καλό κλίμα για να είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα στο Παγκόσμιο. Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να μας απασχολεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως άλλο πράγμα είναι η Εθνική ομάδα και πρέπει να αφήσουμε πίσω ότι αφορά τις ομάδες μας. Η Εθνική μας έχει προσφέρει τόσες χαρές και ας ελπίσουμε πως θα μας προσφέρει άλλη μια”.
Για το θέμα με τον Κουφό:
“Του είχαμε στείλει ακόμα και τα εισιτήρια για α έρθει στην Ελλάδα και ξαφνικά το βράδυ μας είπε πως δεν έρχεται. Μας γέμισε πίκρα και προβληματισμούς για το τι έγινε. Αυτά κάποτε θα βγουν αν όντως συνέβη κάτι. Τώρα πρέπει να υπάρχει ομόνοια και κοινή προσπάθεια”.
Για τα όσα είχαν ακουστεί:
“Όταν κάναμε την προσπάθεια για την κάρτα ακούστηκαν πολλά. Αν δεν είχαμε πάρει την κάρτα θα αγωνιζόμασταν σε όλες τις περιφερειακές πόλεις του κόσμου. Είδαμε την Ελβετία να κερδίζει την Ρωσία και δεν θα ήταν εύκολο ούτε οικονομικά ούτε στο θέμα συγκρότησης μιας ομάδας. Δεν μπορεί το Ελληνικό μπάσκετ να λείπει από τις μεγάλες διοργανώσεις. Το θέμα ήταν ότι ορισμένοι θέλανε να μειώσουν την προσπάθεια μας. Η Εθνική ομάδα έχει έναν χορηγό. Αν συμμετέχει η ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Ένα μεγάλο μέρος θα το καλύπταμε για να κάνουμε τις μετακινήσεις. Γύρω στις 500.000 χιλ. ευρώ θα ήταν το κόστος. Επίσης, δεν θα είχαν το κίνητρο οι αθλητές που έχουν τώρα”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags