Ένα τεράστιο σερί που δέχτηκε το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν καταδικαστικό για τη μεγάλη διαφορά η οποία δεν καλύπτεται εύκολα.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέι Πι Μπατίστα με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ξεχώρισαν οι Τζέι Αρ Μπρέμερ και Κέβιν Λάνγκφορντ με 16 και 10 πόντους αντίστοιχα.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Όντουμ και μετά από ένα ενδιάμεσο 4-0 των Γάλλων (4-3 στο 3’) αύξησαν τη διαφορά στο +5 (6-11 στο 5’) με καλάθι του Μαργαρίτη και δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Μπρέμερ. Η Λιμόζ απάντησε με τον Κάρι (9-11 στο 5’) και με καλάθι του Καμαρά λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή, έκανε το 15-14 της εναρκτήριας περιόδου, προτού ο Σμιθ σταματήσει τον Μπρέμερ.
Αμφίρροπη η αναμέτρηση στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα. Το καλάθι του Λάνγκφορντ (15-16 ) διαδέχτηκαν αυτά των Αμαγκού και Ζελαμπάλ για να κάνουν το 19-16 (στο 12’) υπέρ των γηπεδούχων. Ο Κάρτερ ισοφάρισε με τρίποντο (19-19 στο 13’) και το ματς έγινε ροντέο με την πρωτοκαθεδρία να αλλάζει χέρια απανωτά. Εν τέλει ο Βον διαμόρφωσε το 31-31 του ημιχρόνου με δύο εύστοχες βολές.
Ο δικέφαλος ξεκίνησε δυναμικά στην τρίτη περίοδο χτίζοντας διαφορά 6 πόντων (33-39 στο 21’) αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Γάλλοι σταδιακά επέστρεψαν και παρά τις προσπάθειες του Λάνγκφορντ (40-44 στο 25’) μπήκαν σε θέση οδηγού λίγο πριν ολοκληρωθεί το 30λεπτο (49-47 στο 28’), ενώ στην εκπνοή ο Κάρι έκανε το 51-47.
Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μείωσαν προσωρινά σε 53-51 (στο 32′) αλλά εν συνεχεία επήλθε… μπλακ άουτ. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 10-0 για να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +12 (63-51) τέσσερα λεπτά πριν την κόρνα της λήξης, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ τους καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει με αξιώσεις.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 51-47, 71-59.
ΛΙΜΟΖ (Ντουρπάζ): Σμιθ 8 (2), Βέστερμαν 5, Καμαρά 2, Μπατίστα 21, Ζελαμπάλ 4, Αμαγκού 2, Μόερμαν 12, Εστιέν, Κάρι 9 (1), Μπονγκού-Κολό 2, Ριγκό, Ζερμπό 6.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 10 (2), Λιάπης, Κάρτερ 10 (2), Κακαρούδης 1, Τσόχλας 2, Δέδας 7 (2), Μαργαρίτης 4, Κοττάς 2, Όντουμ 3 (1), Βον 2, Μπρέμερ 16 (3), Σαλούστρος 2.
Πηγή: ebasket.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο