Facebook Pixel Άλλη οδηγία έδωσε ο Σφαιρόπουλος στην τελευταία φάση! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-04-24 20:27:00

Άλλη οδηγία έδωσε ο Σφαιρόπουλος στην τελευταία φάση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη οδηγία έδωσε ο Σφαιρόπουλος στην τελευταία φάση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε καμία περίπτωση ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν είχε ζητήσει τρίποντο από τον Πρίντεζη, στην τελευταία επίθεση με την Μπαρτσελόνα, η οποία χάρισε και τη νίκη-πρόκριση.

Κι όμως, η τριποντάρα του Γιώργου Πρίντεζη στην λήξη της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, η οποία τελικά χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στον Ολυμπιακό για το Final-4, δεν θα είχε μπει ποτέ, αν οι παίκτες άκουγαν τον Σφαιρόπουλο!

Τι είχε ζητήσει ο κόουτς των Πειραιωτών; Να πάρει την επίθεση ο Σπανούλης! Ωστόσο τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι, η Μπαρτσελόνα τον έκλεισε και η μπάλα κατέληξε στον Πρίντεζη. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είχε πει ο προπονητής να πάρω την μπάλα και να παίξω ένας με έναν για να εκτελέσω. Είδα ότι μου έκαναν νταμπλ-τιμ, είδα τον Κώστα και του έδωσα την μπάλα και η κίνηση που έκανε ελευθέρωσε και τον Γιώργο.

Η Μπαρτσελόνα είχε το νου της να μην σουτάρω εγώ, ο Κώστας διάβασε τη φάση και έδωσε εξαιρετική πάσα στον Γιώργο και τη συνέχεια την ξέρουμε...».

Δείτε λοιπόν ξανά την φάση!



Αναλυτικά η συνέντευξή του Σπανούλη στο Sport 24 Radio 103,3

Για τη δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και αλλαγές προπονητών:

«Δεν είμαστε μόνο γεννημένοι για να παίζουμε μπάσκετ, είμαστε γεννημένοι να περνάμε δύσκολες στιγμές. Και στα παιδιά μου λέω πως αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ο χαρακτήρας παρά το ταλέντο. Ο χαρακτήρας χτίζει τους παίκτες και τις ομάδες».

Για την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα:
«Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με 40 εκατομμύρια μπάτζετ, σπουδαίες προσωπικότητες και εξαιρετικό προπονητή. Είναι θρίαμβος να τους νικήσεις τρεις φορές συνεχόμενες. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα φτιαγμένη να πάρει την Εuroleague και εμείς καταφέραμε μέσα από τόσες δυσκολίες να είμαστε στο F4 εις βάρους τους. Είναι τεράστια επιτυχία, ίσως η μεγαλύτερη από τις προηγούμενες προκρίσεις καθώς Σιένα και Εφές δεν είναι... Μπαρτσελόνα. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αίγλη στην πρόκριση. Μιλάμε για άθλο, αν αναλογιστούμε και τραυματισμούς που είχαμε».

Για την απουσία του από κρίσιμα ματς λόγω τραυματισμού:
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς που δεν έψαξε για δικαιολογίες, αλλά τόνωσε την ομάδα και την κράτησε ενωμένη και καλά. Του αξίζουν συγχαρητήρια για όσα έχει κάνει από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά».

Για το αν φοβήθηκε πως δεν θα έρθει η πρόκριση:
«Δεν φοβήθηκα στιγμή, αλλά ήταν άσχημο όταν τραυματίστηκα πριν από το ματς με την Φενέρ. Ήταν σοβαρός τραυματισμός δεν ήταν μια απλή γονατιά που έλεγαν. Κι έκανα το λάθος και ρίσκαρα να παίξω γιατί είχα την θέληση. Αλλά έκανα λάθος και ευτυχώς δεν μου στοίχισε. Εκείνη τη στιγμή είπα "όχι ρε γαμώτο πάλι", γιατί και πέρυσι είχε συμβεί κάτι. Αν έχεις όμως πίστη και δουλεύεις τα καταφέρνεις και στη σειρά με την Μπαρτσελόνα η τύχη γύρισε προς το μέρος μας».

Για την τελευταία φάση:
«Είχε πει ο προπονητής να πάρω την μπάλα και να παίξω ένας με έναν για να εκτελέσω. Είδα ότι μου έκαναν νταμπλ-τιμ, είδα τον Κώστα και του έδωσα την μπάλα και η κίνηση που έκανε ελευθέρωσε και τον Γιώργο. Η Μπαρτσελόνα είχε το νου της να μην σουτάρω εγώ, ο Κώστας διάβασε τη φάση και έδωσε εξαιρετική πάσα στον Γιώργο και τη συνέχεια την ξέρουμε...».

Για όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο από τον Σφαιρόπουλο:
«Ο τρόπος που μας μίλησε μάς ενέπνευσε και γύρισε τον διακόπτη σε όλους μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτόν τον προπονητή στην ομάδα μας. Είναι δάσκαλος μέσα και έξω από το γήπεδο. Πριν από το παιχνίδι ήταν ήρεμος, στο ημίχρονο ήταν διαφορετικός άνθρωπος, με τις φωνές του και όσα μας είπε, ήταν το... ξυπνητήρι μας. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που ήταν καταπληκτικός και μας έσπρωξε στη νίκη».

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη:
«Ήταν εξαιρετικός σε όλη τη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον Ναβάρο, έχει βάλει μεγάλα σουτ. Ωριμάζει χρόνο με τον χρόνο και μπράβο του που ρουφάει όλες τις πληροφορίες και έχει τρομερή εξέλιξη. Είναι παίκτης που μπορεί να βασιστεί ο Ολυμπιακός και η εθνική ομάδα. Είναι έξυπνος άνθρωπος και πολύ ώριμος για την ηλικία του».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη:
«Έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα και νομίζω πως ήταν γραφτό να είναι αυτός που θα πάρει το τελευταίο σουτ. Και πάλι όμως αξίζουν τεράστιο μπράβο στον Σλούκα που μπορούσε να σουτάρει, αλλά είχε την ηρεμία να βρει ξεμαρκάριστο τον Γιώργο».

Για το F4 της Μαδρίτης:
«Βάσει λογικής έχουμε τις λιγότερες πιθανότητες, αλλά με την ιστορία που διαθέτουμε, έχουμε όλοι τις ίδιες πιθανότητες. Κανένας δεν πάει εκεί για κομπάρσος και όλοι πάνε για να πάρουνε το κύπελλο. Μετά από 27-28 αγώνες μένουν δύο ακόμα και στην άκρη του μυαλού σου βρίσκεται το τρόπαιο. Δεν ξέρω αν έχουμε τεχνοδοσία, καρδιά, χημεία, θέληση, αλλά το έχουμε ξανακάνει και αυτό παίζει ρόλο...».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό για το πλεονέκτημα στην Α1:
«Έχουμε δύο μέρες να χαρούμε, αλλά δεν έχουμε πάρει τίτλο, παρά την τεράστια επιτυχία της πρόκρισης και η χρονιά δεν τελείωσε. Έχουμε ένα σημαντικό ματς στο ΟΑΚΑ και εύχομαι να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags