Ο πρώην κόουτς του «τριφυλλιού» μίλησε στην εκπομπή «Γκολ χωρίς Σύνορα» του ΣΚΑΙ ο για τους «πράσινους» και τη φετινή τους πορεία.

Αναλυτικά μίλησε...

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη: «Ο Παναθηναϊκός είναι πετυχημένος στην Ευρώπη φέτος καθώς έκανε σοβαρή προσπάθεια. Όμως δεν πήρε κάποια παιχνίδια που έπρεπε να πάρει. Έπαιζε ένα πολύ ελεύθερο μπάσκετ, που δεν είναι στο DNA του Παναθηναϊκού και δεν είναι για τα εκτός έδρας ματς και τα μεγάλα παιχνίδια, τα παιχνίδια του Μαρτίου. Δεν υπάρχει ομάδα σε κορυφαίο επίπεδο που παίρνει τίτλους χωρίς καλή άμυνα. Ο Ολυμπιακός σε παιχνίδια που δεν ήταν καλός, τα νίκησε μέσω της άμυνας. Η καλή άμυνα σε κρατά και στις κακές σου μέρες. Ο Παναθηναϊκός έχασε το DNA του, αυτό για το οποίο ήταν γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούσε να αντιγράψει το ισπανικό μπάσκετ. Κι αυτό θα φανεί όταν σταματήσει ο Διαμαντίδης, που είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στο να διαβάζει το παιχνίδι».

Για τη σύγκριση με τη δική του περσινή ομάδα: «Ο Παναθηναϊκός ήταν νταμπλούχος, μια ομάδα σκληρή, με παίκτες μεσαίας κλάσης που ανέβηκαν επίπεδο. Αυτά τα παιδιά είχαν σφυρηλατηθεί στα δύσκολα, όταν έπρεπε να κερδίσουν το έκαναν. Ήταν πολεμιστές».

Για τις επιλογές του «τριφυλλιού»: «Ο Παναθηναϊκός έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την ικανότητα να επιλέξει προπονητή. Για μένα καλύτερα είναι στο εξωτερικό. Εκεί μιλάνε με μεγάλο σεβασμό για τον Έλληνα παίκτη και τον Έλληνα προπονητή. Πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Το ελληνικό μπάσκετ περνά μνημόνιο εδώ και μια δεκαετία, αλλά το έχει κρατήσει η τεχνογνωσία του».

Για την υπόθεση Γκιστ: «Έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος, το έχει καταλάβει και ο ίδιος, κάνει κακό στον ίδιο και την ομάδα του. Είναι σε ώριμη ηλικία και το έχει καταλάβει ο ίδιος. Είναι ένα παιδί πεσμένο, πρέπει να τον βοηθήσουμε. Όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι να μην κάνεις τα ίδια λάθη». Για το αν έχει πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα: «Να δούμε τι επιλογές θα γίνουν. Αν πάει με τα δεδομένα που πήγε, δεν μπορεί».