Facebook Pixel Αγγελόπουλοι-Γιαννακόπουλοι: βγείτε μπροστά!
| 2011-05-22 16:21:00

Αγγελόπουλοι-Γιαννακόπουλοι: βγείτε μπροστά!

Αγγελόπουλοι-Γιαννακόπουλοι: βγείτε μπροστά!

«Που είναι το άγχος, που μας έγραφες;» μου είπαν πολλοί Ολυμπιακοί μετά τον τελικό του Κυπέλλου και την νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Κατ’ αρχάς, οι μετά Χριστόν προφήτες πάντα είναι πολλοί. Αυτός είναι νόμος -ειδικά στην Ελλάδα- και δεν μιλάμε για την συγκεκριμένη περίπτωση. Γενικά το αναφέρουμε. Αν και εννοείται πως η πίεση πριν από το ματς ήταν περισσότερο προς το μέρος του Ολυμπιακού. Και άλλωστε το ότι είχε άγχος φάνηκε από τη στιγμή, που ένα ματς, που μπορούσε να το πάρει πιο άνετα- βάση της γενικής εικόνας των δύο ομάδων- δεν ήθελε και πολύ να το χάσει.

Ας είναι καλά για τον Ολυμπιακό, ο Τεόντοσιτς και το «τρελό» τρίποντο, που έβαλε. Όχι ότι ντε και καλά θα έχανε η ομάδα του Πειραιά, αλλά σαφώς τα πράγματα από κει και πέρα θα ήταν πιο δύσκολα. Η κατακλείδα είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν για τρίτη φορά φέτος τον μεγάλο τους αντίπαλο, του έχουν πάρει τον αέρα, κάθε άλλο παρά αποκλείεται να κάνει νίκη στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, αλλά σίγουρα στους τελικούς θα ξεκινήσει ως φαβορί ο Ολυμπιακός.

• Ο Βασίλης Οικονομίδης χρέωσε στον ΕΣΑΚΕ την εφημερίδα, που αγόρασε από το αεροδρόμιο, τα τσιγάρα του, τα…φυστίκια του. Δεν ξέρω εγώ τι. Αυτό, που γνωρίζω είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ ή αν θέλετε το πρωτάθλημα της Α1 νοσεί. Λένε πως είχαμε συναρπαστικά παιχνίδια κατά της διάρκεια της σεζόν, αλλά τέτοια ματς είχαμε και στην ΕΣΚΑ. Και στην ΕΣΚΑΝΑ. Το θέμα είναι ότι το μαχαίρι πλέον πρέπει να μπει στο κόκκαλο, δεν πρέπει να συμμετάσχουν πλέον στην κατηγορία ομάδες, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ή δεν έχουν τα τυπικά προσόντα, με λίγα λόγια το προϊόν απαιτείται να γίνει ανάλογο της υψηλής μπασκετικής υφής, που έχει η Ελλάδα. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα: να βγουν μπροστά οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι. Δεν μιλάμε απλά για τους κυρίαρχους του μπάσκετ. Μιλάμε για δύο υπερδυνάμεις της χώρας. Σαν θέλουν αυτοί να λύσουν προβλήματα, αν πραγματικά το θέλουν, το ιδεατό πρωτάθλημα θα γίνει πραγματικότητα. Mαζι με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο μπορούν να πετύχουν... θαύματα. Για να μην παρεξηγηθούμε: δεν βγάζουμε τον Οικονομίδη εκτός σχήματος. Δεν έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο, μάλιστα προσωπικά μου είναι πολύ συμπαθής. Απλά ο ρόλος του πρέπει να γίνει πραγματικά ουσιαστικός.

• Σε λίγο καιρό θα γίνουν οι κλήσεις στην Εθνική. Κάθε άλλο θα πρέπει να εκπλαγούμε αν θα είναι σε αυτές και ο Μάικλ Μπράμος. Ο Ελληνοαμερικάνος, που πέρυσι έπαιξε στο Περιστέρι και φέτος είναι στην Ισπανία με την Κανάρια.

• Ο Πανιώνιος έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τις οφειλές της περυσινής διοίκησης, αλλά κοιτάει και την επόμενη χρονιά. Εκεί θα είναι λίγα τα νέα πρόσωπα σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν. Ανάμεσα σε αυτά τα νέα πρόσωπα, το πιο πιθανό είναι να δούμε παίκτες, που αγωνίστηκαν φέτος στον Κολοσσό.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags