Facebook Pixel Σκάνδαλο διαφθοράς στη FIBA!
| 2015-06-25 17:33:00

Σκάνδαλο διαφθοράς στη FIBA!

Σκάνδαλο διαφθοράς στη FIBA!

“Βόμβα” μεγατόνων έσκασε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς ένας, εκ των τριών, αντιπροέδρων της, έχει τεθεί υπό έρευνα, από τις αρχές, για ενδεχόμενη περίπτωση διαφθοράς! Όπως μετέδωσε η Washington Post, ο Ξιάο Τιάν, είναι ύποπτος για δωροληψία αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, περαιτέρω, λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Κίνας, Ξι Τζινμπίνγκ, από τότε που ανέλαβε την εξουσία, στα μέσα του 2013, έχει εξαπολύσει τεράστια εκστρατεία κατά της διαφθοράς μεταξύ στελεχών του κράτους και υπεύθυνων σε δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό γιατί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, η Κίνα έλαβε τεράστια κονδύλια για να αναβαθμίσει όλες της, τις υποδομές, γεγονός που διευκόλυνε την παράνομη παρακράτηση μεγάλων ποσών από τους αρμόδιους.

Ο Τιάν, που είναι, επιπλέον, και υφυπουργός αθλητισμού της Κίνας με τομέα ενασχόλησης το μπάσκετ, έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης και τον αρμόδιων, για τη διαφθορά, φορέων και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Κανένα μέλος της FIBA δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, το οποίο αν εξελιχθεί αρνητικά θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την ίδια και θα μειώσει το κύρος της.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags