Η “γαλανόλευκη” υπερίσχυσε καθολικά από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βγάζοντας εντυπωσιακές φάσεις στον επιθετικό τομέα, με πρωτοπόρο τον “αέρινο” Τάιλερ Ντόρσεϊ που σταμάτησε στους 25 πόντους! Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ξανά επιβλητικός, έχοντας 10 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ διψήφιος ήταν και ο Διονύσης Σκουλίδας, που σημείωσε 11 πόντους. Στα θετικά και η πρώτη, ουσιαστική, συμμετοχή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, που πάτησε παρκέ για 12.4 λεπτά και είχε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Τυνησία έσπασε το “ρόδι” με τρίποντο του Χαϊρί αλλά η συνέχεια ήταν αποκλειστικά “γαλανόλευκη“. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απάντησε με επιμέρους 15-1 για να δώσει στη διαφορά διψήφια υπόσταση (4-15) ύστερα από 6 λεπτά αγώνα, με κύριους εκφραστές τους Παπαγιάννη και Μήτογλου. Η παντοδυναμία της εθνικής μας ομάδας δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο και ο Ντόρσεϊ με συνεχόμενους πόντους, έκανε το 11-21, του πρώτου δεκαλέπτου.

Ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ πήρε το “όπλο” του και έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Αφρικανών, οι οποίοι δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν την ελληνική “αρμάδα” ενώ και επιθετικά είχαν εγκλωβιστεί από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της εθνικής μας, με τον Παπαγιάννη να προστατεύει ιδανικά τη ρακέτα. Απόρροια αυτών ήταν ένα επιμέρους 38-11 (!) της Ελλάδας, στην περίοδο, που εκτόξευσε τη διαφορά στο +37 (22-59), πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Ολόκληρο το δεύτερο μέρος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους διεθνείς μας να κάνουν “πάρτι” και στις δύο πλευρές του παρκέ, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 22-59, 37-84, 48-100.

Πηγή: ebasket.gr