Καλές οι διακοπές (ακόμη κι αν είναι στην Αθήνα όπως συμβαίνει στην περίπτωσή μου), αλλά μαζεύτηκαν πολλές μπασκετικές σκέψεις και ήρθε ο καιρός να τις συζητήσω μαζί σας.

Πάντα μου άρεσε το brainstorming, οπότε θα ακολουθήσω μία δίχως λογική, σειρά. Μην θεωρήσετε λοιπόν πως υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

1. Το ρόστερ του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε. Ο Σφαιρόπουλος πιστεύει πολύ στην ελληνική τριπλέτα στη θέση «4» και θα πορευτεί με Πρίντεζη, Αγραβάνη και Τσαϊρέλη. Στη θέση «3» υπάρχουν οι Παπαπέτρου, Λοτζέσκι και όποτε χρειάζεται θα ανεβαίνει και ο Στρόμπερι.

2. Άμεση συνάρτηση με την παραπάνω σκέψη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να παίξει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2015-16 ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να μείνει στο ΝΒΑ. Αν δε συμβεί αυτό, θα επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά όχι στον Ολυμπιακό. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αφενός δε θέλουν να «ευνουχίσουν» αγωνιστικά τον Παπαπέτρου τον οποίο πιστεύουν (και καλά κάνουν) πάρα πολύ. Αφετέρου οι οικονομικές απολαβές του Παπανικολάου θα βγάλουν πάρα πολύ εκτός πλάνου τον προϋπολογισμό της ομάδας.

3. Η αντίδραση της Εθνικής Εφήβων από την πρώτη φάση του Eurobasket στον Βόλο μέχρι τον τελικό είναι αξιοζήλευτη αφού αναφερόμαστε σε παιδιά 18 ετών που δε ξέρουν (και δε μπορούν) να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Αυτό το σημείο είναι και η μεγαλύτερη βοήθεια των προπονητών. Παπαθεοδώρου, Λιμνιάτης, Ελευθεριάδης και Δοξάκης έκαναν άριστη δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας.

4. Το επίπεδο του τουρνουά ήταν κατώτερο του μετρίου. Οποιαδήποτε σύγκριση με τη γενιά των 90ρηδων αποτελεί ιεροσυλία (Παπανικολάου, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Σλούκας, Μάντζαρης)

5. Θα είναι κέρδος αν από αυτά τα 12 παιδιά, παίξουν μπάσκετ (έχοντας ρόλο) επιπέδου «τετράδας Α1» τα πέντε.

6. Η Εθνική Ιταλίας Ανδρών διαθέτει μία «εξάδα» παικτών που δεν την βρίσκει κανείς εύκολα. Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι, Χάκετ, Τζεντίλε, Μπελινέλι και Ντατόμε. Αν τα βρουν μεταξύ τους τότε θα είναι απόλαυση.

7. Ο Φώτης Κατσικάρης θα πορευτεί με 5 «ασσόδυα» ή με 5 «τεσσαροπεντάρια»; Γιατί τρία «τριάρια» θα έχει σίγουρα. Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο (θα παίζει και στο «4») και Περπέρογλου ή Γιάνκοβιτς. Θα έχουν ενδιαφέρον τα κοψίματα.

Πηγή: gazzetta.gr