Facebook Pixel Απίστευτη νίκη για το Βέλγιο με καλάθι του Λοτζέσκι στην λήξη! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-09-07 17:21:00

Απίστευτη νίκη για το Βέλγιο με καλάθι του Λοτζέσκι στην λήξη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτη νίκη για το Βέλγιο με καλάθι του Λοτζέσκι στην λήξη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του Βελγίου και της Λιθουανίας κρίθηκε με δραματικό τρόπο και δη με καλάθι του Λοτζέσκι, στην εκπνοή, που έδωσε έναυσμα πανηγυρισμών για τα “λιοντάρια”, τα οποία επικράτησαν με 76-74!

Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη στα πρώτα 8 λεπτά με τους Λιθουανούς να έχουν, μεν, τον πρώτο λόγο αλλά να μην μπορούν να χτίσουν διαφορές ασφαλείας (14-12). Αυτό συνέβη στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου, όταν ο εξαιρετικός Βαλαντσιούνας (10π. στο πρώτο δεκάλεπτο) με τον Κουζμίνσκας έτρεξαν σερί 6-0 και η λιέτουβα προηγήθηκε με 20-12.

Η ψαλίδα άνοιξε μέχρι και το +10 (25-15 στο 14’), αλλά τότε ήρθε η αντεπίθεση του Βελγίου. Τα λιοντάρια έτρεξαν επιμέρους 20-5 (!) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με μπροστάρη τον Ταμπου, φέρνοντας στα ίσα την αναμέτρηση (35-35).

Η μάχη ήταν σκληρή και μετά την ανάπαυλα. Οι Βέλγοι ήταν αυτοί που έλεγχαν τον αγώνα, πλέον, χάρη στο εκπληκτικό κρεσέντο του Λοτζέσκι, ο οποίος είχε πάρει φωτιά και σημείωσε 10 πόντους στην περίοδο, με τον Ταμπού να τους συμπαραστέκεται με αποτέλεσμα το Βέλγιο να προηγηθεί μέχρι και με 6 πόντους (46-50 στο 25’) και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +3 (54-57).

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού συνέχιζε να τραβάει το κουπί στην επίθεση, για το Βέλγιο, αλλά οι Λιθουανοί ήταν πιο πληθωρικοί και με τον Βαλαντσιούνας να δεσπόζει κάτω από τις ρακέτες, προηγήθηκαν με 74-68, δυο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ταμπού και Ερβέλ, απάντησαν με δύο σερί τρίποντα και επανέφεραν την ισορροπία στον αγώνα (74-74 στο 39′) και τα πάντα ήταν ανοιχτά μέχρι την κόρνα. Αμφότερες οι ομάδες υπέπεσαν σε λάθη και ήταν άστοχες στο τελευταίο λεπτό και διαφαινόταν παράταση αλλά ο Λοτζέσκι είχε διαφορετική άποψη. Μετά το χαμένο σουτ του Βαν Ρόσομ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και πρόλαβε να ευστοχήσει πριν την εκπνοή δίνοντας τη νίκη στο Βέλγιο!

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 35-35, 54-57, 74-76.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags