Facebook Pixel Ένα μπράβο και στον Πρίντεζη…
| 2015-09-07 21:28:00

Ένα μπράβο και στον Πρίντεζη…

Ένα μπράβο και στον Πρίντεζη…

Η νίκη απέναντι στην Κροατία ήταν τεράστια. Όχι για λόγους βαθμολογικούς, μιας και βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα του Eurobasket, αλλά κυρίως για λόγους ψυχολογίας, καθώς ακόμα και σε μια όχι και τόσο καλή βραδιά, η Εθνική έδειξε χαρακτήρα. Και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Γιώργο Πρίντεζη! Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ηγετικός, ήταν ο άνθρωπος που «μίλησε» όταν η μπάλα ζύγιζε… τόνους. Κάτι γνωστό, κάτι συνηθισμένο για τον «Kill Bill», μιας και το έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στην καριέρα του αυτό. Επιζητάει και θέλει όσο τίποτα να παίρνει την μπάλα, όταν αυτή θα «καίει». Γι’ αυτό, άλλωστε έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και δίχως αμφιβολία είναι ο πιο winner γκαρντ της Ευρώπης.

Θα ήταν άδικο, ωστόσο, να μην πει κάποιος καλά λόγια για τον Γιώργο Πρίντεζη. Δίχως να προσφέρει θέαμα, δίχως να κάνει… θόρυβο, ο «Πρι» ήταν εκεί που έπρεπε κάθε στιγμή. Και το πιο βασικό απ’ όλα ήταν πως κράτησε την ομάδα… όρθια στα κρίσιμα σημεία. Όταν η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έδειχνε να… κολλάει, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδινε λύσεις και κρατούσε σε απόσταση… βολής την «γαλανόλευκη».

Αυτός ήταν ο παίκτης που πήρε πολλές σημαντικές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν αυτός, λοιπόν, που… άνοιξε τον δρόμο στον Σπανούλη ώστε να προσφέρει μία ακόμα μεγάλη παράσταση!

Το 2Χ2 έγινε και αυτό που έχει σημασία και αξία είναι πως η Εθνική πάει στο ρεπό της στην κορυφή και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Και σε μια τόσο μακρά διοργάνωση είναι σημαντικές νίκες σαν κι αυτή απέναντι στην Κροατία, απέναντι σε μια ομάδα με πολλές φιλοδοξίες….

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags