Facebook Pixel Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!
| 2015-09-10 23:44:00

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Η Εθνική νίκησε δύσκολα 68-65 την Ολλανδία και την έστειλε σπίτι της, ενώ εμείς συνεχίζουμε στους «16» του Ευρωμπάσκετ, όπου το Σάββατο αντιμετωπίζουμε το Βέλγιο. Τους έχουμε!

Με το απόλυτο ολοκλήρωσε η Εθνική την φάση των Ομίλων στο Ευρωμπάσκετ, καθώς αν και αδιάφορη και με τον Σπανούλη να βλέπει όλο το ματς από τον πάγκο (για να ξεκουραστεί), νίκησε την Ολλανδία που... καίγονταν για τη νίκη, ώστε να προκριθεί με 68-65.

Για την Ελλάδα, που σήμερα πήραν χρόνο τόσο ο Μάντζαρης όσο και ο Περπέρογλου, πλέον τώρα αρχίζουν τα σοβαρά, καθώς το Σάββατο αντιμετωπίζει για τους «16» στην Γαλλία πλέον το Βέλγιο του Ματ Λοτζέσκι. Το τζάμπολ έχει οριστεί για τις 15.30!


Τα τρίποντα, ο Σπανούλης και οι ψηλοί

Η Εθνική παρότι ήταν αδιάφορη βαθμολικά και απέναντί της είχε μία ομάδα που... καιγόταν για τη νίκη, δεν μπήκε χαλαρή και από τα πρώτα λεπτά είδαμε ένα ντέρμπι. Ο Φώτης Κατσικάρης είχε «παρκάρει» στον πάγκο τον Σπανούλη για να ξεκουραστεί, όμως μοίρασε τον χρόνο στα άλλα παιδιά και σήμερα έριξε στο παρκέ και τον Μάντζαρη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο μόνος που δεν έπαιξε δευτερόλεπτο (πλην του αρχηγού) ήταν ο Περπέροπουλο.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική μας ξεκίνησε με δύο τρίποντα των Αντετοκούνμπο – Καλάθη για το 8-6, όμως οι Ολλανδοί τα έδιναν όλα και «μάχονταν» σε κάθε φάση, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε πόντο – πόντο και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 17-17 υπέρ των Οράνιε.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην δεύτερη περίοδο, όπου οι Ολλανδοί προηγήθηκαν μέχρι και 19-24, όμως με τους Μπουρούση – Κουφό να κυριαρχούν κάτω από το καλάθι, η Ελλάδα γρήγορα μάζεψε την διαφορά και προσπέρασε για το 34-31, ενώ έκλεισε το ημίχρονο στο 34-31 και με μία εντυπωσιακή τάπα του Κουφού στον Ντε Γιονγκ στην λήξη.

Τα σερί, ο Περπέρογλου και το αήττητο

Επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Εθνική ανέβασε στροφές και παίζοντας γρήγορα μπάσκετ και καλή άμυνα, κατάφερε να δημιουργήσει μία διαφορά για το 37-31 και το 40-34. Οι Ολλανδοί σαν... πολεμιστές, αφού ήθελαν μόνο νίκη για την πρόκριση, έπαιζαν «λυσσασμένα» και δεν μας άφηναν να ξεφύγουμε, όμως το τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο πήρε χρόνο και ο Στράτος Περπέρογλου τελικά, έληξε με τρίποντου του Αντετοκούνμπο στην εκπνοή για το 52-46.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε μία μεγάλη μάχη και εντυπωσιακά σερί. Η Ολλανδία μπήκε φορτσάτη και μείωσε σε 52-50, η Εθνική όμως πάτησε γκάζι και ξέφυγε πολύ γρήγορα στο 61-50! Παρόλα αυτά, οι Οράνιε με ένα σερί 9-0 μείωσαν ξανά στο καλάθι (61-59) και μετέτρεψαν το ματς σε ντέρμπι. Εκεί υπήρξαν όμως δύο λάθος επιθέσεις της Ελλάδας, τέσσερις χαμένες βολές των Ολλανδών και ένα τρίποντο του Μπουρούση για το 64-59, ακριβώς ένα λεπτό πριν την λήξη. Πλέον το ματς ήταν αδύνατον να γυρίσει και έτσι η Εθνική πανηγύρισε ακόμα μία νίκη με 68-65 και τελείωσε με το απόλυτο στους Ομίλους, ενώ η Ολλανδία πήγε σπίτι.

Η Εθνική πλέον το Σάββατο στις 15.30 θα αντιμετωπίσει στο Λιλ το Βέλγιο του Ματ Λοτζέσκι.


Δεκάλεπτα: 17-19, 34-31, 52-46, 68-65

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9, Ζήσης 5, Καλάθης 6, Περπέρογλου 5, Σλούκας 9, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 4, Αντετοκούνμπο 11.

Ολλανδία (Βαν Χέλφτερεν): Φράνκε 3, Γουίλιαμς 4, Ντε Γιονγκ Γ 12, Κλουφ 2, Χεράζι, Ντε Πάχτερ 6, Άκερμπουμ 8, Σάφτενααρ 8, Ντε Γιονγκ Ν 5, Σμόλντερς 11, Νορέλ 3, Σλάχτερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags