Facebook Pixel Δεν πειράζει ρε μάγκες!
| 2015-09-15 21:18:00

Δεν πειράζει ρε μάγκες!

Δεν πειράζει ρε μάγκες!

Το ταξίδι στο Ευρωμπάσκετ τελείωσε νωρίς για την Ελλάδα, καθώς έχασε 73-71 από την Ισπανία μετά από τραγικά λάθη στην τελευταία περίοδο και θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Κορυφαίος ο Αντετοκούνμπο.

Την πρόκριση μέσα από τα χέρια της έχασε η Εθνική, καθώς ηττήθηκε με 73-71 από την Ισπανία στους «8» του Ευρωμπάσκετ, σε ένα ματς που άξιζε κάτι καλύτερο. Η Εθνική αν και μπήκε μπροστά στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έκανε τραγικά λάθη, είχε σε κακή μέρα τον Σπανούλη και δικαίως έχασε, αν και τουλάχιστον το πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Κορυφαίος για την Ελλάδα ήταν ο Αντετοκούνμπο που σημείωσε 12 πόντους, Καλάθης είχε 14 και ο Πρίντεζης 13, όμως ο Σπανούλης ήταν σε κακή μέρα και έλειψε στο φινάλε που πήρε μόνο λάθος επιθέσεις. Για την Ισπανία κορυφαίος ήταν ο Γκασόλ με 27 πόντους, ενώ ο Μίροτιτς είχε 18.

Συνεχίζουμε τώρα να δώσουμε τη μάχη για να πάμε στο ΠροΟλυμπιακό!


Δεν τρομάξαμε!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για την πρόκριση, όμως από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκε πως η Εθνική έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των Ισπανών. Η Ελλάδα έπαιζε ουσιαστικά εντός έδρας, καθώς οι χιλιάδες Γάλλοι στις εξέδρας γιούχαραν σε κάθε επίθεση τους αντιπάλους μας. Παρόλα αυτά, η Ισπανία ξεκίνησε με 6-0 από δύο τρίποντα του Γιουλ, ενώ οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη είχαν πρόβλημα στην επίθεση. Έτσι λοιπόν, πήρε την μπάλα στα χέρια του ο Σπανούλης και με δικές του προσπάθειες (είτε μέχρι τέλος είτε με ασίστ) μαζέψαμε το σκορ και ισοφαρίσαμε σε 8-8 και 12-12. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 14-14 με λόμπα του Καλάθη στην λήξη και την Εθνική μας να... πανηγυρίζει για δύο λόγους. Πρώτον επειδή τα ριμπάουντ ήταν 14-5 υπέρ μας και δεύτερον γιατί τους είχαμε κρατήσει χαμηλά στο σκορ.

Χωρίς άμυνα και χωρίς Σπανούλη...

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, δηλαδή με τρίποντο των Ισπανών, αυτή την φορά μία... τρέλα του Ροντρίγκεθ, ωστόσο η Ελλάδα απάντησε με Αντετουκούνμπο, ενώ με 1/2 βολές του Κουφού πέρασε και μπροστά για πρώτη φορά στο 17-18! Κάπου εκεί όμως άρχισαν τα προβλήματα, καθώς μη παίζοντας καλή άμυνα ήταν αδύνατον να σταματήσουμε τους Γκασόλ και Μίροτιτς, ενώ στην επίθεση με τον Σπανούλη να μην... τραβάει (18 λεπτά, 4 πόντους) δυσκολευόμασταν να τους ακολουθήσουμε στο σκορ. Έτσι λοιπόν, οι Ισπανοί έφυγαν στο 27-20 και παρότι μειώσαμε με πόντους του Πρίντεζη, πήγαν στο 39-30 και το ημίχρονο έκλεισε στο 39-32 με δύσκολο καλάθι του Μπουρούση. Στα πρώτα είκοσι λεπτά οι Γκασόλ με 14 πόντους και Μίροτιτς με 12 έκαναν... πλάκα στην άμυνα της Εθνικής, η οποία έβρισκε σκορ μόνο με Πρίντεζη (9 πόντους) και Αντετοκούνμπο (7).

Ξυπνήσαμε και... τρέχανε!

Επιστρέφοντας η Ελλάδα στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, μπήκε... μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και μάλιστα ξεκίνησε με τρίποντου Σπανούλη! Η Ισπανία απάντησε με τον Ρίμπας για το 42-35, όμως στην συνέχεια ακολούθησε ένα ρεσιτάλ της Εθνικής μας σε άμυνα και επίθεση. Όλα ξεκίνησαν από την εντυπωσιακή τάπα του Κουφού στον Γκασόλ και το καλάθι του Αντετοκούνμπο στον αιφνιδιασμό, ενώ στην συνέχεια οι Σπανούλης – Καλάθης, Πρίντεζης και μία καρφωματάρα του Κουφού μας οδήγησαν στην προσπέραση και στο 42-46! Η Ελλάδα είχε πλέον τον ρυθμό, ενώ για την Ισπανία ο μόνος που προσπαθούσε να αντιδράσει ήταν ο Γκασόλ, ο οποίος μόνος του κράτησε κοντά το σκορ (ακόμα και με τρίποντο!) και ισοφάρισε σε 47-47, ενώ φόρτωσε και με τέσσερα φάουλ τον Μπουρούση! Παρόλα αυτά οι παίκτες του Κατσικάρη κράτησαν το προβάδισμα και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 55-57, όντως το απόλυτο φαβορί βάσει της εικόνας που βλέπαμε στο παρκέ.

Αυτοκτονία και θρίλερ!

Κόντρα στην ροή του αγώνα, στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε καλά και ξαφνικά η Ισπανία με ένα σερί (Μίροτιτς – Ρέγιες) βρέθηκε να προηγείται 62-57! Η Εθνική τα είχε... χαμένα στην επίθεση και παρότι παρέμεινε κοντά στο σκορ με ένα «σκοτωμένο» τρίποντο του Αντετοκούνμπο για το 62-60, βρέθηκε να χάνει με 66-60 μετά από 4 (!!) χαμένες επιθέσεις και λάθη στην άμυνα, ενώ 3.30'' πριν το φινάλε χάσαμε και τον Μπουρούση με πέντε φάουλ.

Παρόλα αυτά με 1/2 βολές του Σπανούλη μειώσαμε, ωστόσο στην συνέχεια χάσαμε τρεις φορές (!!) την επίθεση και έτσι ο Μίροτιτς με 2/2 βολές έκανε το 68-61, δύο λεπτά πριν το τέλος. Τα λάθη όμως δεν σταμάτησαν εκεί για την Ελλάδα. Ακολούθησε ένα «σκοτωμένο» τρίποντο του Σπανούλη και ένα... έγκλημα του Αντετοκούνμπο, καθώς παρότι κλέψαμε την μπάλα, έκανε βήματα στον αιφνιδιασμό, 1.18'' πριν το τέλος.

Παρόλα αυτά, κυνηγήσαμε το ματς μέχρι το τέλος και βλέποντας τους Ισπανούς απλά να ροκανίζουν τον χρόνο και να κυκλοφορούν την μπάλα, μειώσαμε με τέσσερις πόντους του Καλάθη στον αιφνιδιασμό μετά από κλέψιμο σε 69-65, 27 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Ο Γκασόλ με 1/2 βολές έκανε το 70-65, όμως ο Καλάθης με τρίποντο έγραψε το 70-68 στα 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και στην συνέχεια σταμάτησε με φάουλ (το 5ο του) τον Ροντρίγκεθ και απέτρεψε σίγουρο καλάθι. Τελικά, οι Ισπανοί με 2/2 βολές έκαναν το 72-68, 13.6'' πριν το φινάλε. Στην επίθεση που ακολούθησε, ο Σπανούλης με τραβηγμένο τρίποντο είχε air ball, ο Αντετοκούνμπο πήρε το ριμπάουντ και ο Σλούκας με τρίποντο 4.1'' πριν την λήξη έκανε το 72-71!! Στα 2.7'' στείλαμε τον Γκασόλ στις βολές, με 1/2 έκανε το 73-71, που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς το σουτ του Αντετοκούνμπο από το κέντρο σταμάτησε στο ταμπλό.
 

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71.

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 27 (1), Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ 10 (1), Ρίμπας 3 (1), Ρέγιες 5, Κλαβέρ 2, Γιουλ 8 (2), Μίροτιτς 18 (2).

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 5, Σπανούλης 10 (1), Καλάθης 14 (2), Περπέρογλου, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags