Facebook Pixel Τώρα πια δεν θα φταίει ο Σπανούλης στις ήττες…
| 2015-09-18 21:34:00

Τώρα πια δεν θα φταίει ο Σπανούλης στις ήττες…

Τώρα πια δεν θα φταίει ο Σπανούλης στις ήττες…

Ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της Εθνικής είπε αντίο, έχοντας κάνει πρώτα το καθήκον του... Μακάρι και οι διάδοχοί του να είναι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτή την ομάδα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Όταν ο Βασίλης Σπανούλης έμπαινε με… βύσμα – όπως έλεγαν τότε – στην Εθνική το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λίγοι φαντάζονταν την πορεία του προς τη δόξα.

Ο Γιαννάκης και η Ομοσπονδία τον πίστεψαν γιατί ήξεραν τις δυνατότητές τους και έκτοτε – από τα 22 του – ήταν ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες αυτής της ομάδας… Και απέδειξε ότι όχι μόνο δεν χρειαζόταν σπρώξιμο για να φορέσει τη γαλανόλευκη, αλλά εύκολα τούτη τη στιγμή θα έμπαιναν όλα τα… βύσματα του κόσμου, ώστε να ανακαλέσει το αντίο.

Άλλο ένα λαμπρό αστέρι, λοιπόν, του ελληνικού μπάσκετ κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του… Και αποχωρεί πλήρης ημερών και επιτυχιών από την Εθνική. Με ένα χρυσό και ένα χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ, με ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο, με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με συνολικά 5 παρουσίες σε Ευρωμπάσκετ και άλλες δύο σε Μουντομπάσκετ… Από το 2004 και μετά, μόνο το 2011 και το 2014 δεν άντεξε το κορμί του και απουσίαζε. Χώρια τις συμμετοχές στις μικρές Εθνικές, που άρχισαν το 1998.

Ο Σπανούλης αποχωρεί και μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για ό,τι έκανε… Βέβαια δεν ήταν όλα εύκολα, υπήρχαν και κακές στιγμές. Υπήρξαν και αποτυχίες για την Εθνική, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Ίσως και αυτές να τον κούρασαν, διότι δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε η στάση του απέναντι στην ομάδα και κυρίως η αφοσίωσή του… Στις στραβές, κάποιοι αμέσως τον έβγαζαν στη σέντρα, για να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες. Έτσι όμως είναι η ζωή των ηγετών, αυτό το ξέρει καλά ο Σπανούλης… Που είναι δεδομένο ότι θα συνέχιζε στην Εθνική αν κατάφερνε να πάρει αυτό που τόσο ήθελε φέτος. Τον τίτλο, την απευθείας πρόκριση στο Ρίο ή ακόμα και ένα μετάλλιο… Για τον Βασίλη, η πέμπτη θέση δεν είναι επιτυχία, είναι απλά το καθήκον του προς την Ελλάδα και την Εθνική.

Πλέον, η σκυτάλη περνάει στους επόμενους… Όπως αυτός ήταν το νέο αίμα το 2004, η επόμενη μέρα, έτσι έρχεται η σειρά των επόμενων. Αφήσει την Εθνική σε καλά χέρια. Αν είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα δικά του θα το δείξει ο χρόνος… Μας αρκεί οι επόμενοι να έχουν τη δική του αφοσίωση και αγάπη για την Εθνική. Όλα τα άλλα έπονται.

ΥΓ.: Ο πιστός στρατιώτης Γιώργος Πρίντεζης θα είναι εκεί και στο επόμενο ραντεβού… Όπως είναι από το 2008 και μετά, όποτε τον καλούν… Είπαμε, είναι σε καλά χέρια η Εθνική.

ΥΓ1: Εκεί σε μια γωνιά στην εξέδρα, καθόταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η Εθνική φεύγει, η Ελλάδα όμως θα είναι παρούσα αύριο, στο All Star Game των u18… Κατά ένα τρόπο, και η επόμενη μέρα της Εθνικής ήταν παρούσα στο Λιλ.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags