Ο διεθνής γκαρντ μίλησε επίσης για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και για την εθνική μπάσκετ. Αναλυτικά όσα δήλωσε...

Για τη μεταγραφή του που έκλεισε τελευταία στιγμή και τι του είπε ο Σπανούλης: «Είμαστε επαγγελματίες. Νομίζω πως έκανα το κατάλληλο βήμα την κατάλληλη στιγμή. Η Φενέρμπαχτσε έχει ένα σπουδαίο κόουτς, με ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ. Κάθε παίκτης και προπονητής θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα της Φενέρ. Παίξαμε με τον Σπανούλη μαζί στον Ολυμπιακό και την Εθνική για πέντε χρόνια. Είναι σπουδαίος ηγέτης και εκπληκτικός χαρακτήρας. Έμαθα πολλά δίπλα του. Αυτό το καλοκαίρι σκέφτηκα να κάνω ένα βήμα για την καριέρα μου. Μου είπε να εμπιστευτώ την ικανότητα και την εμπειρία μου. Έχουμε μία καλή φιλία».

Για το αν αισθάνεται πίεση στην Φενέρ καθώς έρχεται μετά από δύο τίτλους σε τρεις τελικούς στην Ευρωλίγκα: «Η Φενέρ δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στο παρελθόν. Πέρυσι έκαναν σπουδαία πορεία φτάνοντας στο Final 4. Τώρα μας μένει ένα ακόμα βήμα για να φτάσουμε στον τίτλο. Ωστόσο είναι καλύτερα να μην μιλάμε από τώρα για αυτό. Μέρα με τη μέρα, βήμα, βήμα θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν μπορώ να πω πάντως πως νιώθω πίεση πάνω μου».

Για τον πρώην «πράσινο» Ομπράντοβιτς και για τον ίδιο που έρχεται από τον Ολυμπιακό: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο πετυχημένος κόουτς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ένας πραγματικός θρύλος. Είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του. Έχω πολλά να μάθω από αυτόν. Όσο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού; Οι αντιδράσεις τους είναι λογικές, κατανοητές…».

Για την αποτυχία της εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ: «Ξέρουμε πως όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι περίμεναν κάτι καλό. Έπρεπε να έχουμε περάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά. Δεν τα καταφέραμε. Άξιζε περισσότερα αυτή η ομάδα».