Facebook Pixel Όταν ξύπνησε... έκανε θεαματική ανατροπή!
| 2015-10-25 19:31:00

Όταν ξύπνησε... έκανε θεαματική ανατροπή!

Όταν ξύπνησε... έκανε θεαματική ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στο εξαιρετικό Ρέθυμνο, αλλά στην επανάληψη ανέβασε στροφές και επιβλήθηκε με το εμφατικό 84-60, στην Κρήτη, επεκτείνοντας το αήττητο του.

Οι Ρεθυμνιώτες ήταν εκπληκτικοί στο πρώτο 20λεπτο και έφθασαν να προηγούνται με διψήφια διαφορά, εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία αλλά και ραθυμία του “τριφυλλιού”. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς σοβαρεύτηκαν στο δεύτερο μέρος, “έσφιξαν” την άμυνα τους και κατέκτησαν το τρίτο ροζ φύλλο της σεζόν.

Μετά το αρχικό 0-2, με καλάθι του Πάβλοβιτς, το Ρέθυμνο απάντησε με σερί 7-0 (7-2 στο 2′), δια χειρός Ρέλεφορντ, Κορόλεφ και Κλουφ. Οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν τον πάνω λόγο και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί, παρά το γεγονός πως ισοφάρισε με τον Κούζμιτς (13-13 στο 6′). Η ομάδα του Σκουρτόπουλου έτρεξε επιμέρους 10-5, με τους Ρέλεφορντ και Γιαννόπουλο να ηγούνται, και ολοκλήρωσε την εναρκτήρια περίοδο, προηγούμενη με 23-18.

Η υπεροχή των Ρεθυμνιωτών ισχυροποιήθηκε στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός επιθετικά και, κυρίως, αμυντικά, έχανε τις εναέριες μάχες για τα ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στον επιθετικό τομέα. Με Σχίζα και Ματαλόν να δηλώνουν παρών και τους Ρέλεφορντ, Γιαννόπουλο να συνεχίζουν δυναμικά, η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 10 πόντους (33-23 στο 14′ και 39-29 στο 17′) με το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει το Ρέθυμνο μπροστά, με 43-37.

Η πρωτοκαθεδρία των γηπεδούχων, συνεχίστηκε μέχρι το 27ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι άστοχος μεν, αλλά βελτιώθηκε αμυντικά, υπερίσχυσε στα ριμπάουντ και σε εκείνο το σημείο, με δύο απανωτά τρίποντα του Φελντίν, ανέκτησε το προβάδισμα (50-52), μετά το αρχικό 0-2. Το μομέντουμ του αγώνα είχε αλλάξει και, πλέον, το “τριφύλλι” έκανε “κουμάντο”, κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ. Τρίποντο του Φώτση, γκολ-φάουλ του Γκιστ και το σκορ ανήλθε στο 51-60, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου, με μπλοκ του Διαμαντίδη στον Γιαννόπουλο, να έχει προηγηθεί.

Τα δύο πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, χαρακτηρίστηκαν από αστοχία, εκατέρωθεν, και λάθη, προτού ο Ραντούλιτσα καρφώσει για να δώσει στην ομάδα του διψήφια διαφορά (51-62) και λίγα λεπτά αργότερα, ο Φώτσης, με τρίποντο, της έδωσε ακόμα μεγαλύτερη τιμή (57-71 στο 36′), γέρνοντας οριστική την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα τελευταία λεπτά αποτέλεσαν την καλύτερη ευκαιρία για να αναλάβουν δράση και οι μικροί των φιλοξενουμένων. Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος και Λούντζης επωφελήθηκαν τα λεπτά, που πάτησαν παρκέ και είχαν συμβολή στη διαμόρφωση του τελικού σκορ, και ειδικότερα οι δύο πρώτοι, έβγαλαν εξαιρετικές φάσεις.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Διαμαντής – Σκούτας.
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 60-84.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατατας, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλόν 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5), Γκιστ 14, Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags