Facebook Pixel Κόλκας: Σταθερά βήματα προόδου
| 2015-10-30 23:11:00

Κόλκας: Σταθερά βήματα προόδου

Κόλκας: Σταθερά βήματα προόδου

Η φράση χρίζω ομάδα, είναι σίγουρα βολική για επικοινωνιακούς λόγους κυρίως σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες που δεν έχουν σοβαρό πλάνο ανάπτυξης. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Ο ΠΑΟΚ την χρησιμοποίησε ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, κυρίως σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς. Πλέον το ερώτημα που υπάρχει είναι αν και τώρα συμβαίνει κάτι ανάλογο. Όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα από μόνη της φωνάζει πως χτίζεται σε σοβαρές βάσεις.

Πριν από δέκα μέρες, είχα εκφράσει την ανησυχία μου για την ενεργοποίηση του ρόστερ. Έκτοτε, έχουν πάρει 90λεπτά παίκτες όπως ο Λέοβατς, ο Μαλεζάς, ο Σκόνδρας, ο Χαρίσης, ο Ζάιρο, ο Γκολάσα έχει πάρει χρόνο συμμετοχής ο Κοροβέσης, έγινε η αλλαγή του τερματοφύλακα χωρίς αναταράξεις.

Πλέον, έρχεται ο Τσίμιροτ, επιστρέφουν οι τραυματίες και ο ΠΑΟΚ του Τούντορ έχει κοντά στους είκοσι ενεργούς παίκτες. Πλέον αναζητούνται οι ρόλοι.

Το τελευταίο δεκαήμερα, είναι γεγονός πως στα μάτια μου υπάρχουν οι ρόλοι. Για παράδειγμα, έχει ξεκαθαρίσει το γιατί ο Παναγιώτης Γλύκος πρέπει να είναι βασικός. Επίσης, το ότι ο Τούντορ δεν χρειάζεται να ανησυχεί ιδιαίτερα όταν πρέπει να δώσει ανάσες στον Τζιόλη. Ο Χαρίσης έχει τα στοιχεία για να παίξει με σωστή νοοτροπία την θέση του αμυντικού χαφ. Μέχρι να πάρει σειρά αγώνων θα κάνει και λάθη, όμως σε επίπεδο ταλέντου δεν με ανησυχεί καθόλου.

Ο Ζάιρο μπορεί να παίξει αντί του Πέλκα, σε εκείνους τους χώρους. Ναι μεν δεν είναι χαφ, αλλά δίνει ταχύτητα και ενέργεια, στοιχεία που μπορεί να αποδειχτούν σημαντικά.

Στα στόπερ ο Μαλεζάς απλά είναι ο τέταρτος και ο Σκόνδρας ο πέμπτος. Στη λίστα των ενεργών μπαίνει και ο Γκολάσα. Μπορεί να μπαίνει αντί του Σάμπο αν χρειάζεται η ομάδα καθαρό 8άρι.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η εικόνα δεν υπήρχε πριν από δέκα μέρες. Και βήμα – βήμα δημιουργήθηκε μέσα σε τρία επίσημα παιχνίδια. Με έξυπνη διαχείριση μπορούν αν όχι και οι είκοσι παίκτες, οι 16 – 17 να είναι ενεργοί.

Ποιος θα ήταν κατ εμέ ο επόμενος αγωνιστικός στόχος; Μα φυσικά το τάισμα των φορ. Ο Τούντορ, έτσι όπως παίζει, μάλλον ευνοεί τα ψευτοφορ τύπου Μακ, τον Πέλκα που έρχεται από πίσω. Αν καταφέρει να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ με τον Κλάους θα είναι μεγάλο το κέρδος.

Ο Βούλγαρος αναγκάστηκε με τον Παναθηναϊκό να πάρει μέτρα πίσω και να έχει έναν ρόλο πιο δημιουργικό. Ο Κλάους έχει τρελαθεί γιατί δεν μπορεί να φτάσει σε τελική προσπάθεια. Και αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν έκανε προετοιμασία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον ίδιο.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags