Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια από τις πιο άσχημες ήττες του απέναντι σε μια ομάδα χωρίς μεγάλες δυνατότητες, αλλά που υπακούει στις βασικές αρχές του μπάσκετ και έχει τεράστιο κίνητρο.

Οι Πολωνοί ανέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα προβλήματα των “πρασίνων” και χτύπησαν σε όλες τις αδυναμίες τους. Η ιστορία με τον Ραντούλιτσα και τα αργά πόδια του αρχίζει να γίνεται πλέον σίριαλ. Ο Σέρβος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πικ εντ ρολ άμυνα, με συνέπεια να αποτελεί “τρύπα” στην άμυνα και μεγάλο “πονοκέφαλο” για τους συμπαίκτες του.

Ο Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να τον “κρύψει“, αλλά είναι πολύ δύσκολο με τους αυτοματισμούς της άμυνας να μην λειτουργούν ακόμα σωστά. Σε τεράστιο πρόβλημα έχει αναδειχθεί το θέμα με τα φάουλ του Σέρβου. Στα περισσότερα παιχνίδια τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με τρία φάουλ και ο Τζόρτζεβιτς κάνει ένα σωρό τρικ για να μπορέσει να βρει λύσεις. Με τον Κούζμιτς, τον Γκιστ, ή και τον Φώτση. Ναι στην Πολωνία έπαιξε και σέντερ.

Με τον τρόπο που παίζει στην επίθεση ο Παναθηναϊκός, είναι βασικό στοιχείο να μπαίνουν τα σουτ. Ο Ραντούλιτσα απειλεί από το λόου ποστ, αλλά τα σουτ δεν μπαίνουν και οι δυο δημιουργοί που διαθέτει η ομάδα είναι σε κακή κατάσταση. Καλάθης και Διαμαντίδης δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά. Είχε σημειωθεί εξάλλου η “λειψανδρία” που υπάρχει στους γκαρντ με την επιλογή του Σέρβου να χρησιμοποιεί δυο δημιουργούς στην πεντάδα, ενώ έχει ουσιαστικά τρεις.

Μοιραία λοιπόν ο Παναθηναϊκός “εγκλωβίζεται” στην επιλογή του σουτ. Στην Πολωνία δε, η αστοχία ήταν παροιμιώδης!

Ίσως η προσθήκη του Παππά να δώσει κάποιες λύσεις, αλλά είναι πολύ παρακινδυνευμένο να ζητά κανείς από το παιδί να προσφέρει εδώ και τώρα… Ο Τζόρτζεβιτς είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να βρει λύσεις στα προβλήματα. Τόσο στο θέμα του Ραντούλιτσα που αρχίζει να εξελίσσεται σε… γάγγραινα, όσο και στο να αποκτήσει η ομάδα του περισσότερες επιλογές στην επίθεση.

Υπάρχει και η λύση της μεταγραφής, αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουν ο προπονητής με τη διοίκηση. Κανείς άλλος. Με ειλικρίνεια, επιχειρήματα και σοβαρή προσέγγιση.

Όσο για τους μικρούς: Ο Χαραλαμπόπουλος έχει δείξει πως αξίζει κάποια λεπτά παραπάνω συμμετοχής, από τη στιγμή μάλιστα που Πάβλοβιτς και Φώτσης στην Πολωνία ήταν σε κακή βραδιά. Ο Τζόρτζεβιτς δεν άνοιξε το ροτεϊσον και αυτό είναι πρόβλημα.

Όσο για τους άλλους δυο, Παπαγιάννη και Λούντζη είναι δύσκολο να δώσουν λύσεις στην Ευρωλίγκα. Ειδικά για τον πρώτο θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος να παίξει σε ανταγωνιστικά παιχνίδια στην Α1, πόσω μάλλον στην Ευρωλίγκα.

Η πίεση αρχίζει να γίνεται εντονότερη, τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν και τα περιθώρια στην Ευρωλίγκα θα αρχίσουν να στενεύουν. Οι αγώνες με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τη Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ είναι πλέον “ζωής και θανάτου” για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στο ΤΟΡ 16. Είναι τα παιχνίδια που θα δείξουν οι “πράσινοι” αν μπορούν να αντιδράσουν…

Πηγή: ebasket.gr